Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii au întocmit 88 de dosare penale, în ultima săptămână, pentru infracţiuni la fondul forestier

padure lemne defrisari

Poliţiştii au întocmit 88 de dosare penale, în ultima săptămână, pentru infracţiuni la fondul forestier, în urma a peste 700 de controale pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic.

"În perioada 9-15 octombrie, poliţiştii au desfăşurat 701 controale pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos. Au fost verificate 232 de obiective cum sunt exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, vineri, AGERPRES.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 88 de dosare penale, în care sunt cercetate 71 de persoane şi au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 - Legea contravenţiilor silvice, în valoare de peste 245.000 de lei.

"Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi 1.317 metri cubi de lemn", arată sursa citată.

În perioada menţionată, poliţiştii au intervenit la 17 apeluri 112 privind transporturi de material lemnos, dintre care patru au fost confirmate ca fiind ilegale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.