Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii au întocmit dosar penal în cazul gravidei care a decedat pentru că medicii nu au vrut să o opereze fără testul COVID

Poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Dolj s-au sesizat din oficiu în cazul femeii gravide, de 36 de ani, care a decedat, vineri, în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova şi au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

"În după-amiaza acestei zile, poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Dolj s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie de 36 de ani, din comuna Perişor, a decedat într-o unitate spitalicească din Craiova. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi totodată a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale în vederea stabilirii cauzei decesului", a informat vineri seara IPJ Dolj, scrie agerpres.ro.

Citește și: Situație dificilă pentru fostul deputat PSD Cristian Rizea: Igor Dodon i-a respins cerere de azil politic

De asemenea, poliţiştii continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora să propună soluţia corespunzătoare prin unitatea de parchet competentă.

Femeia gravidă, în vârstă de 36 de ani, care a murit vineri la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova a fost confirmată pozitiv cu SARS-CoV-2 după deces, potrivit unui comunicat remis de conducerea spitalului.

Citește și: Cercetătorii au descoperit o nouă genă „ascunsă” în SARS-CoV-2! Ce arată, mai exact, descoperirea

"Pacienta în vârstă de 36 de ani cu sarcina în evoluţie 38 săptămâni a fost adusă în serviciul UPU-SCJU Craiova, în cursul nopţii, fiind redirecţionată de către medicul de gardă de la Spitalul Filantropia Craiova - spital desemnat suport COVID-19 pentru Obstetrică Ginecologie. La preluare, pacienta conştientă prezenta febră, tuse, dispnee, cu reducerea semnificativă a saturaţiei de oxigen. Pacienta era cunoscută cu hipertensiune arterială, astm bronşic şi obezitate gradul III. Având în vedere starea generală gravă şi suspiciune cu infecţie SARS-CoV-2, pacienta a fost imediat admisă în aria de izolare specifică UPU unde se iniţiază terapie specifică şi se continuă investigarea în scop diagnostic, inclusiv consultul de specialitate şi recoltare probe biologice în vederea identificării infecţiei cu SARS-CoV-2", afirmă conducerea SJU Craiova.

Potrivit sursei citate, în cursul dimineţii, în ciuda stabilizării iniţiale, starea generală a femeii s-a degradat brusc şi a intrat în stop cardio-respirator. "Se iniţiază imediat resuscitare, conform protocolului în vigoare pentru gravide, care se continuă fără rezultat timp de 90 de minute. La ora 10,30 se întrerup manevrele de resuscitare şi se declară decesul. Rezultatul testului RT-PCR, primit după decesul pacientei, a confirmat infecţia cu SARS-CoV-2 a gravidei", se mai spune în comunicat.

Citește și: Solicitare către MApN! Se cere degradarea generalului Gabriel Oprea și retragerea decorațiilor acordate

Conducerea spitalului a declanşat o anchetă internă în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.