Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii austrieci l-au arestat pe bărbatul care a atacat un lider evreu: este un refugiat sirian, fără loc de muncă, cu posibile motivații islamiste

houstonchronicle.com
extradare catuse
Autorităţile austriece au arestat un refugiat sirian în vârstă de 31 de ani suspectat că este autorul atacurilor de săptămâna trecută asupra unui lider al comunităţii evreieşti, unei sinagogi din oraşul Graz, unei biserici catolice şi asupra unui centru al comunităţii LGBTI, a declarat luni ministrul austriac de interne, Karl Nehammer, relatează agenţiile Reuters şi EFE, informează Agerpres.

Cel arestat, ''un bărbat în vârstă de 31 de ani, de naţionalitate siriană, care trăieşte în Austria din 2013 ca refugiat şi în prezent nu are ocupaţie'', a mărturisit că este autorul a şapte agresiuni în oraşul menţionat, a precizat oficialul austriac.

În urma percheziţionării locuinţei sirianului, poliţia are în vedere o motivaţie islamistă a atacurilor sale şi probe relevante în acest sens au fost colectate din respectiva locuinţă, a adăugat ministrul Karl Nehammer.

Acuzatul a recunoscut că a încercat sâmbătă să-l agreseze fizic pe preşedintele comunităţii evreieşti din oraşul Graz, Elie Rosen, atunci când acesta l-a interpelat văzându-l înarmat cu o piatră şi cu o bâtă. În faţa atitudinii agresive a sirianului, Elie Rosen a fugit cu propria maşină, în timp ce atacatorul a lovit autoturismul de mai multe ori cu bâta pe care o avea asupra sa.

Anterior, acesta din urmă spărsese cu pietre ferestre ale sinagogii din Graz, pe faţada căreia a făcut miercuri un desen pro-palestinian. El a recurs la atacuri similare asupra unei biserici catolice şi asupra unui centru al comunităţii LGTBI din acelaşi oraş, provocând pagube materiale.

''Este o persoană care respinge modul de viaţă al societăţii austriece în ansamblul său. Este un antisemit islamist radicalizat şi, în plus, homofob'', potrivit ministrului austriac de interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.