Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii britanici au reţinut 36 de persoane, iar cei francezi 27: încercau să traverseze ilegal Canalul Mânecii

Agerpres
migranti canalul manecii

Poliţiile din Marea Britanie şi din Franţa au împiedicat sâmbătă peste 60 de migranţi să traverseze Canalul Mânecii, relatează dpa, arată Agerpres.

"Este vorba de traversări facilitate în mod ilegal şi migranţii trebuie să solicite azil în prima ţară sigură în care ajung", a declarat subsecretarul de stat britanic pentru imigraţie, Chris Philp, asigurând totodată că guvernul britanic va "continua să combată problema inacceptabilă a migraţiei ilegale".

Un purtător de cuvânt al ministerului britanic de interne a menţionat că autorităţile franceze şi britanice au oprit în total săptămâna aceasta 134 de persoane din tentativa de a traversa Canalul Mânecii.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Anul trecut, peste 8400 de oameni au trecut strâmtoarea dintre nordul Franţei şi sudul Angliei pentru a ajunge pe ţărmul britanic, potrivit unei statistici a agenţiei PA. Majoritatea migranţilor se angajează în această călătorie periculoasă cu ambarcaţiuni instabile, necorespunzătoare, iar mulţi dintre ei nu supravieţuiesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.