Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii dau și daruri, nu doar amenzi: o familie cu patru copii a primit o casă de la oamenii legii

O familie cu patru copii din localitatea buzoiană Verneşti a primit în dar, de Crăciun, o casă nouă, construită de poliţişti. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Buzău, familia locuia într-o anexă, iar noua locuinţă a fost construită în decurs de numai trei zile, relatează Agerpres.

Aceştia arată că, luni, cu puţin timp înainte de Sărbătoarea Naşterii Domnului, poliţiştii au demarat misiuni în vederea construirii unui cămin pentru patru copii din Verneşti.

''De această nevoie aflasem cu puţin timp în urmă, când pe internet se cerea ajutorul pentru o familie cu patru copii, care locuia într-o anexă şi care avea nevoie urgent de un cămin înainte de vremurile geroase ale lunilor de iarnă. Nu ştiam în ce măsură vom putea oferi ajutor într-un timp atât de scurt, aşa că am hotărât să facem o vizită la faţa locului, pentru o evaluare a necesităţilor şi o analiză a resurselor. Ne-a întâmpinat mezinul familiei, Tudorică, în vârstă de numai 4 anişori. După o scurtă şi totuşi cuprinzătoare conversaţie cu micuţul, ne-am dat seama că nu avem de ales, că nu este doar o încercare de a-i ajuta, că de fapt trebuie să reuşim în ceea ce ne-am propus. Într-o mobilizare de forţe impresionantă şi în timp record, am reuşit să facem ca cei mici să aibă un acoperiş nou deasupra capului, cu utilităţi, cu voie bună şi mulţumire în ajun de sărbătoare. Aşa că, după numai 3 zile de efort susţinut, cei doi părinţi şi copiii lor, cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani, ne-au sunat să ne mulţumească şi să ne întrebe dacă pot muta mobilierul în locuinţă, să îi prindă Crăciunul în casa nouă şi curată'', povestesc reprezentanţii IJP Buzău.

Citește și: Liderul AUR jubilează după ultimul sondaj: 'Noi creștem frumos în sondaje'

Şi gesturile frumoase, făcute cu suflet, au continuat. Aceştia au mai oferit în dar tablete, televizoare şi alimente mai multor familii nevoiaşe.

''Pentru că la început de an şcolar aceiaşi copii (din Verneşti - n.r) mărturiseau (...) faptul că le este aproape imposibil să facă faţă noii provocări - învăţământul online, le-am dăruit din suflet tabletă pentru cursuri şi televizor pentru a rămâne conectaţi la prezent. De asemenea, tablete, televizor şi bunătăţi tradiţionale de Crăciun am oferit unei familii cu învăţăcei destoinici din satul Ştiubei, comuna Râmnicelu, dar şi în comune precum Glodeanu Siliştea sau Vadu Paşii'', mai arată IPJ Buzău.

Şi jandarmii buzoieni s-au mobilizat înaintea Crăciunului şi au ajutat o familie cu cinci copii din comuna Merei.

''Nu ne-a lăsat indiferenţi situaţia unei familii din satul Izvorul Dulce, comuna Merei, despre care au aflat colegii din cadrul Postului balneoclimateric Sărata Monteoru în timpul executării unei misiuni. Povestea lor este impresionantă în special prin faptul că, în ciuda traiului modest, tot efortul părinţilor este canalizat pe educaţia copiilor. Familia este formată din cinci copii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani. Părinţii îi cresc cu greu, înconjuraţi de lipsuri, dar bucuroşi că sunt împreună. Pentru ca cei trei copii să poată participa la orele online în condiţii optime, jandarmii din cadrul Plutonului de Intervenţie Antiteroristă şi Acţiuni Speciale şi un coleg din cadrul comandamentului s-au mobilizat, au pus mână de la mână şi le-au făcut o bucurie în pragul Crăciunului. Aceştia le-au donat o tabletă şi un calculator. Jandarmii din cadrul Postului Sărata Monteoru au făcut cumpărături constând în produse cu care familia să poată avea o masă bogată de Crăciun şi Anul Nou, iar copiilor le-am transmis că Moş Crăciun nu i-a uitat şi le-a lăsat câteva dulciuri şi jucării în maşina Jandarmeriei'', au menţionat reprezentanţii Jandarmeriei Buzău într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.