Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii de frontieră au făcut uz de armă pentru prinderea unor contrabandiști de ţigări

www.viatavalcii.ro
politist focuri de arma

Poliţiştii de frontieră au făcut uz de armă pentru prinderea unor persoane care făceau contrabandă cu ţigări la frontiera cu Republica Moldova, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, Minodora Răcnea, potrivit Mediafax.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Botoşani şi cei din cadrul SPF Rădăuţi Prut au observat, sâmbătă dimineaţă, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe raza localităţii de frontieră Horia, mai multe persoane care se deplasau dinspre malul râului Prut către interiorul ţării, transportând colete voluminoase. 

Ei i-au somat pe contrabandişti, însă, pentru că aceştia au fugit, au tras mai multe focuri de armă.

Citește și: Accident - Sunt 6 victime; traficul rutier este blocat

"La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, persoanele au abandonat coletele şi s-au îndreptat către localitate. Întrucât cetăţenii în cauză nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. În cel mai scurt timp, pe baza relaţiilor de cooperare, s-a luat măsura informării autorităţilor moldovene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a evenimentului. În apropierea locului unde au fost descoperite coletele, poliţiştii de frontieră au identificat şi un cetăţean român, domiciliat în judeţul Botoşani, care a fost condus la sediu pentru clarificări", a precizat Răcnea. 

La faţa locului au fost găsite 10.490 de pachete cu ţigări, în valoare de 123.258 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.