Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii de frontieră au prins peste 40 de migranţi în ultimele 24 de ore, la P.T.F. Borş şi P.T.F. Nădlac

https://specialarad.ro/
Controlori Nadlac

Poliţiştii de frontieră arădeni şi bihoreni au prins, în ultimele 24 de ore, peste 40 de migranţi din Afganistan, Irak, Pakistan şi Yemen care au încercat să ajungă fraudulos în Spaţiul Schengen, fie ascunşi în camioane verificate la graniţa cu Ungaria, fie mergând pe jos pe câmp spre ţara vecină.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia de Frontieră Arad, în timpul verificărilor amănunţite efectuate asupra a patru camioane cu mărfuri care urmau să iasă din ţară pe la Vărşand, au fost descoperiţi în remorci 18 migranţi, scrie Agerpres.ro.

Cei patru şoferi sunt bulgari şi transportau textile şi materiale plastice pentru diferite firme din Germania. Printre mărfuri se aflau migranţi din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 29 de ani, solicitanţi de azil în România.

Şi în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II au fost descoperiţi, ascunşi într-un camion condus de un român, cinci tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 de ani, de asemenea solicitanţi de azil în România.

În zona oraşului Nădlac, poliţiştii de frontieră au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, cinci persoane care se deplasau pe jos.

"Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt patru cetăţeni din Yemen, cu vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani, călăuziţi de un cetăţean din Republica Moldova în vârstă de 28 de ani", se arată în comunicat.

În Bihor, în punctele de trecere Borş I şi Borş II, poliţiştii de frontieră au descoperit, în două TIR-uri conduse de un cetăţean turc şi un bulgar, 13 migranţi. Aceştia sunt din Afganistan şi Irak, au vârste cuprinse între 16 şi 43 de ani şi sunt solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.