Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă au descoperit, în zona localităţii Sf. Gheorghe, 27 de migranţi sosiţi din Turcia

www.ziuaconstanta.ro
navă Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă au descoperit, în zona localităţii Sf. Gheorghe, 27 de migranţi sosiţi din Turcia cu o ambarcaţiune, ajutaţi de două călăuze, care au fost reţinute pentru 24 de ore, informează IGPF.

"În ziua de 16.05.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră - SCOMAR au detectat în apele navigabile internaţionale o ambarcaţiune suspectă, care naviga spre ţărmul României, aceasta fiind monitorizată în scopul documentării activităţii infracţionale. Astfel, poliţiştii de frontieră au interceptat un grup 27 de cetăţeni străini, din Somalia, Irak, Sudan, Siria şi Afganistan, precum şi cele două călăuze care le-au facilitat deplasarea din Turcia până în România. Persoanele astfel depistate au fost preluate de către colegii noştri pentru continuarea cercetărilor, iar mijloacele folosite pentru facilitarea transportului acestora urmează să fie ridicate în vederea confiscării", se arată într-un comunicat transmis marţi de IGPF.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru infracţiunile de trecere ilegală a frontierei de stat, trafic de migranţi în formă agravantă şi conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător, potrivit Agerpres.ro.

Cele două persoane care au facilitat transportul migranţilor din Turcia în România au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă, precizează Poliţia de Frontieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.