Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au făcut uz de armă în cazul unui bărbat care a trecut ilegal graniţa cu Ucraina

www.viatavalcii.ro
politist focuri de arma

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au făcut uz de armă în cazul unui bărbat care a trecut ilegal graniţa cu Ucraina, transportând ţigări în valoare de peste 60.000 de lei, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Minodora Răcnea, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au observat, miercuri seara, pe raza localităţii Baranca, o persoană care se deplasa dinspre malul râului Prut către interiorul ţării, transportând două colete voluminoase. 

"Imediat, colegii noştri au procedat la monitorizarea persoanei, iar în momentul în care aceasta a încercat să ascundă coletele la o stână din apropierea frontierei, au acţionat pentru reţinerea acesteia. La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, bărbatul a abandonat coletele şi s-a îndreptat spre pădure. Întrucât persoana în cauză nu s-a supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale", a afirmat Răcnea.

Citește și: O femeie a fost lovită de o mașină care deszăpezea drumul

Pentru prinderea bărbatului, poliţiştii de frontieră din Botoşani au cerut sprijinul autorităţilor ucrainene. 

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 4.500 de pachete cu ţigări, în valoare de 63.000 de lei, produsele fiind ridicate de poliţişti. 

"În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun", a mai precizat Minodora Răcnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.