Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii din Baia Mare au făcut uz de armă: au încercat să oprească un tânăr şofer care făcea drifturi pe un bulevard

AJC.com
foc de arma, pistol

Un echipaj al poliţiei rutiere din municipiul Baia Mare a fost nevoit să facă uz de armă pentru a opri o maşină condusă de un tânăr de 20 de ani, care derapa controlat şi tura motorul excesiv, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma, informează Agerpres.

Pentru a-l opri pe tânăr, echipajul de poliţie a parcurs peste 10 kilometri.

"Poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare, aflaţi în serviciul de patrulare, au observat pe bulevardul Independenţei din municipiu un autoturism, care circula spre strada Victoriei, turând motorul excesiv şi derapând controlat. Poliţiştii rutieri au efectuat semnal regulamentar de oprire, dar conducătorul autoturismului, în momentul în care a observat echipajul de poliţie, şi-a continuat deplasarea, demarând pe contrasens pe strada Victoriei, înspre Valea Roşie. Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, până pe strada Imaşului, aproximativ 10 kilometri, unde conducătorul autoturismului ar fi pierdut controlul direcţiei de mers şi ar fi lovit grămada de zăpadă de pe marginea părţii carosabile", a menţionat reprezentantul IPJ Maramureş.

Nici după acest incident tânărul şofer nu a oprit, poliţiştii fiind nevoiţi să facă uz de armă.

"Întrucât nici acest lucru nu l-a făcut pe conducătorul autoturismului să oprească, poliţiştii rutieri au executat somaţiile legale, verbale prin staţia autospecialei, ulterior executând un foc de avertisment în plan vertical şi unul asupra pneurilor din spate. La scurt timp, autoturismul a oprit, la volanul acestuia poliţiştii identificând un tânăr, de 20 de ani, din Baia Mare. Ca pasager, pe locul din dreapta faţă, se afla un tânăr, de 19 ani", a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Poliţiştii au constatat, în urma verificărilor suplimentare făcute, că autoturismul nu este înmatriculat, iar plăcuţele cu numerele de înmatriculare montate sunt atribuite unui alt autoturism. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest şi Drugtest, rezultatul fiind negativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.