Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii din Brașov au aplicat 54 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi a celor impuse firmelor în starea de alertă

axanews.ro
amenzi amenda politia

Poliţiştii au aplicat, în weekend, 54 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală împotriva COVID-19 şi unui număr de două societăţi comerciale care nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor şi respectiv pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii, se arată într-un comunicat remis luni, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov.

În total, duminică, în urma acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, în zonele aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri, supermarketuri, terase şi cluburi în aer liber situate pe raza judeţului Braşov, precum şi în mijloacele de transport în comun, au fost aplicate de echipele de control, 111 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 50.000 de lei, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mihai Tudose, DEZLĂNȚUIT: Nu uitați să purtați mască... începe să pută. Bani au fost și sunt, de vreme ce se duc spre presă!

Pe lângă cele 54 de sancţiuni pentru nerespectarea Legii 55/2020, au fost, de asemenea, aplicate sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 3 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 14 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 R privind circulaţia pe drumurile publice şi 3 pentru nerespectarea prevederilor O.G. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Totodată, au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap şi o sancţiune contravenţională pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Conform aceleiaşi surse, controalele s-au desfăşurat sub autoritatea Instituţiei Prefectului, din echipele mixte făcând parte poliţişti locali, jandarmi, reprezentanţi ai IPJ, ai Ministerului Muncii, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov. Au fost verificate 224 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.