Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii din Ilfov au dat încă opt amenzi după petrecerea cu lăutari din Otopeni

112 politia politie

Încă opt amenzi au dat, miercuri, polițiștii din Ilfov, după petrecerea cu lăutari, din weekend, organizată în Otopeni. Oamenii legii au deschis și două dosare penal pentru evaziune fiscală și folosirea cu rea credință a creditului societății în scop personal, anunță MEDIAFAX.

Poliția Ilfov a anunțat, miercuri, că au fost date alte opt amenzi, pe lângă cele aplicate organizatorului și beneficiarului petrecerii care a avut loc în weekend, în Otopeni.

De asemenea, au fost deschise și două dosare penale.

„Alte opt sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor participante la evenimentul organizat în data de 4 iulie în orașul Otopeni și două dosare penale au fost întocmite de polițiștii ilfoveni, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și folosirea cu rea credință a creditului societății în scop personal, în care sunt vizate două societăți comerciale”, anunță Poliția Ilfov.

Citește și: Un fost purtator de cuvant al PSD a răbufnit: Nu există pericolul epidemiologic numit COVID-19

Cele opt sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind protecția individuală, totalul amenzilor fiind de 15.500 lei.

Cele două dosare penale sunt deschise față de două societăți comerciale și se fac cercetări pentru evaziune fiscală și folosirea cu rea credință a creditului societății în scop personal, urmărirea penală fiind sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Ancheta Poliției a început sâmbătă, 4 iulie, după apariția unor imagini de la un botez organizat în orașul Otopeni, la care a fost invitat să cânte Florin Salam.

Petrecerea privată a avut loc într-un restaurant, în baza unui contract, potrivit căruia era permis accesul unui număr de 20 de persoane într-un spațiu închis și 50 de persoane pe terasa aferentă salonului.

În realitate, la petrecere ar fi participat câteva sute de persoane.

„Potrivit afirmațiilor organizatorului evenimentului, a rezultat faptul că din cauza condițiilor meteo nefavorabile apărute pe timpul desfășurării evenimentului, acesta a permis accesul persoanelor din exterior în interiorul salonului, înregistrându-se astfel o aglomerare de persoane, fără a fi respectate normele legale”, au transmis polițiștii din Ilfov.

În urma primelor cercetări, a fost amendat organizatorul evenimentului cu suma de 7.500 de lei, iar beneficiarul, cu 2.500 de lei.

Citește și: Ne întoarcem la starea de urgență, după ce cazurile de coronavirus au explodat? Reacție de ultimă oră a lui Raed Arafat

Polițiștii au sesizat și Direcția de Sănătate Publică Ilfov, solicitându-i suspendarea activității societății care a organizat petrecerea.

Oamenii legii continuă verificările pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la eveniment, urmând să fie luate măsurile legale care se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.