Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii francezi au dejucat un atentat terorist. Patru persoane au fost arestate

Patru persoane, între care o adolescentă de 16 ani, suspectate de pregătirea unui atentat terorist în Franţa, au fost arestate vineri la Montpellier (sud), a anunţat o sursă din cadrul poliţiei franceze, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

"Intenţia de a trece la fapte şi de a fabrica mai multe dispozitive explozive pare să se fi materializat", a afirmat sursa citată, salutând faptul că "un plan de atentat a fost dejucat".

Citeşte şi: Rusia INVADEAZĂ Europa cu spioni deghizaţi în refugiaţi ceceni

"Cei patru suspecţi, având vârstele de 16, 20, 26 şi 33 de ani, au fost arestaţi după ce au cumpărat acetonă", care poate fi utilizată la fabricarea unui dispozitiv exploziv, a menţionat sursa citată.

Printre suspecţi, o fată de 16 ani a fost reperată pe reţele de socializare unde şi-a exprimat dorinţa de a pleca în zona irakiano-siriană sau de a lovi Franţa.

În cursul percheziţiilor s-au descoperit explozibil de tip TATP - un explozibil artizanal puternic dar foarte instabil, folosit de jihadişti - precum şi acetonă, apă oxigenată, seringi şi mănuşi de protecţie, a precizat o sursă judiciară.

Franţa, aflată în stare de urgenţă de la atentatele jihadiste din 2015 şi 2016, se confruntă cu o ameninţare teroristă "foarte crescută".

Un egiptean de 29 de ani a atacat pe 3 februarie, cu o macetă în fiecare mână, militari care asigurau paza Muzeului Luvru din Paris.

În cadrul stării de urgenţe decretate după atentatele de la Paris din noiembrie 2015, militari patrulează zilnic pe străzile capitalei franceze şi în apropierea obiectivelor turistice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.