Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii gorjeni au făcut uz de armă în cazul unui şofer băut care nu a oprit la semnalul lor

masina politie

Poliţiştii au făcut uz de armă în cazul unui conducător auto în vârstă de 32 de ani care nu a oprit la semnalul agenţilor, fiind şi sub influenţa băuturilor alcoolice, au informat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, în cursul nopţii de joi spre vineri, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce îşi desfăşurau activitatea pe raza municipiului Târgu Jiu, respectiv DN 67 - Calea Bucureşti, au efectuat semnal de oprire unui autoturism ce se deplasa dinspre municipiul Târgu Jiu către Râmnicu Vâlcea, acesta neoprind, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia.

După aproximativ 7 kilometri de urmărire, poliţiştii au executat un foc de avertisment în plan vertical şi, întrucât autoturismul şi-a continuat deplasarea, s-au executat 4 focuri asupra acestuia, trei dintre ele lovind caroseria în partea din spate şi unul a lovit anvelopa stânga faţă, autovehiculul oprindu-se.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații - DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

"La nivelul IPJ Gorj s-a constituit echipă operativă care a efectuat cercetarea la faţa locului, iar cu ocazia verificărilor efectuate a fost identificat conducătorul autovehiculului, un bărbat, de 32 de ani, din comuna Scoarţa. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În urma folosirii armamentului din dotare nu au rezultat victime omeneşti, ci doar avarierea autovehiculului", au precizat reprezentanţii IPJ Gorj.

În cauză s-a întocmit dosar penal, poliţiştii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.