Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii organizează un protest de amploare în fața MAI

inquamFOTO/George Calin
protest politie

Sindicatul Poliţiştilor Europeni EUROPOL organizează, joi, un miting în faţa Ministerului Afacerilor Interne, în semn de protest faţă de faptul că Executivul nu aplică Legea salarizării, potrivit unui comunicat remis de organizaţia sindicală.

"Poliţiştii nu vor salarii mărite, ci vor doar plata acelor drepturi prevăzute încă din anul 2017 în Legea salarizării. Din 2007, poliţiştii nu au mai avut parte de măriri salariale. Norocul nostru a fost creşterea salariului minim pe economie, pentru că altfel aveam şi acum salariul de 1.100 lei, cum era în 2013. Facem un apel către toţi poliţiştii, sindicalizaţi sau nesindicalizaţi, să participe activ la programul de proteste pe care l-am pregătit, ca un ultim semnal de alarmă înaintea blocării activităţii", se menţionează de sindicatul EUROPOL, informează Agerpres. 

Organizaţia sindicală atrage atenţia Guvernului că poliţiştii nu vor mai accepta să pună în aplicare interdicţiile impuse în contextul pandemiei.

"Ne-a ajuns cuţitul la os. Nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a Guvernului. Nu mai acceptăm să fim folosiţi pe post de mercenari ai interdicţiilor aplicate în numele 'COVIDULUI'. NU mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fişa postului. NU mai suntem dispuşi să rămânem fraierii sistemului bugetar, în timp ce pentru alte categorii bugetare Legea salarizării deja se aplică în integralitate", se precizează în comunicat.

Poliţiştii au organizat proteste de stradă începând de luni, până miercuri, când sindicaliştii din EUROPOL au protestat în faţa prefecturilor din mai multe judeţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.