Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţistul care a pretins 1,1 milioane de euro mită, trimis în judecată

judecator justitie

Ofiţerul de poliţie judiciară în cadrul IGPR care a pretins 1,1 milioane de euro mită şi care a fost prins în urma unui flagrant a fost trimis în judecată de procurorii DNA în stare de arest preventiv. Acesta este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă şi permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, potrivit news.ro.

DNA a anunţat, joi, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Fleancu Marius-Aurelian, la data faptelor ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice.

Acesta este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă şi permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, cu scopul de a obţine pentru sine foloase necuvenite.

De asemenea, a fost trimisă în judecată, sub control judiciar, o altă persoană, fără calitate specială, pentru complicitate la luare de mită şi complicitatea la trafic de influenţă.

Citește și: Președintele ÎCCJ, Corina Corbu, a IZBUCNIT: Reprezentanții Statului Român vor să transforme justiția în vinovatul de serviciu

”În perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul Fleancu Marius-Aurelian, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins, în mod repetat, de la un om de afaceri vizat într-un dosar în care ofiţerul fusese delegat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (P.Î.C.C.J) să efectueze activităţi de urmărire penală, suma de 1.100.000 euro pentru sine, pentru procurorul de caz şi procurorul şef de secţie”, arată procrorii în rechizitoriu.

Banii respectivi ar fi fost pretinşi prin intermediul celuilalt inculpat, în schimbul promisiunii că:

- ar urma să facă cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desfiinţarea concluziilor expertizei deja făcute în cauză şi în cele din urmă la o soluţie de clasare,

- ar urma să intervină la procurorul de caz şi la procurorul ierarhic superior, (asupra cărora a lăsat să se înţeleagă că ar avea influenţă) astfel încât să se dispună soluţia clasării, iar eventualele plângeri faţă de clasare să fie respinse.

”În acelaşi context, cu scopul de a obţine suma de 1.100.000 euro pretinsă de la omul de afaceri, inculpatul Fleancu Marius-Aurelian i-ar fi comunicat şi ar fi permis celuilalt inculpat accesul la date şi informaţii care nu erau destinate publicităţii, din dosarul respectiv, pentru a-i crea omului de afaceri, cu ocazia întâlnirilor avute, convingerea că ajutorul promis este real, după cum urmează: probele administrate sau care urmează a fi administrate în dosar; măsurile asiguratorii instituite şi bunurile asupra cărora au fost aplicate; măsurile asiguratorii ce urmau a fi instituite şi bunurile asupra cărora urmau a fi aplicate sechestrele asiguratorii; activităţile de urmărire penală ce urmează a fi efectuate”, se mai arată în rechizitoriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.