Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițistul din Gorj, acuzat de furt în Germania, a fost eliberat: Decizia este definitivă

www.pixabay.com
poliție, polițiști

Agentul din cadrul Poliţiei Târgu-Jiu, în cazul căruia a fost emis un mandat european de arestare privind un dosar de furt în Germania, a fost eliberat, marți, de magistraţii de la ÎCCJ, după ce a contestat măsura de arestare provizorie. Decizia este definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poliţistul acuzat de furt în Germania a contestat arestarea provizorie pentru 15 zile, dispusă în 11 ianuarie de Curtea de Apel Craiova, acțiunea fiind admisă, marți, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a decis să fie pus în libertate.

Citește și: Avocatul lui Dragnea răstoarnă situația, după ce Înalta Curte a respins eliberarea fostului lider PSD: Mai există cereri

Instanța supremă a hotărât ca agentul de poliție să rămână sub control judiciar.

„Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind arestarea provizorie în vederea predării, către autoritățile din Germania, a persoanei solicitate. Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 21 ianuarie până la 19 februarie, inclusiv. (...) Dispune punerea de îndată în libertate a persoanei solicitate", a stabilit instanța supremă.

Bărbatul este obligat să respecte mai multe măsuri, între care și aceea de a nu părăsi teritoriul României, fără acordul instanței.

Avocatul agentului de poliţie susţine că clientul său este nevinovat, printre dovezile prezentate fiind şi faptul că poliţistul nu ar fi plecat din România din 2015. Acesta ar fi ajuns în atenţia autorităţilor din Germania după ce ar fi vândut o maşină unei persoane care ar fi abandonat autoturismul în locul din care ar fi fost furate scule din containere din Germania. Marfa ar fi fost găsită în autoturism.

Citește și: Solicitare urgentă către Ludovic Orban! Se cere ‘alungarea’ unui cunoscut ministru

„A fost admisă contestația. Este la ora aceasta deja liber. S-a trimis dosarul de la Parchetul Curții de Apel Craiova cu mandatul netradus. În sfârșit și-au dat seama că este vorba despre o eroare judiciară, un complet de judecată echilibrat, care face aplicarea dispozițiilor legale. Nu se puteau da cele 15 zile în condițiile în care nu ai niciun indiciu că acel om a săvârșit fapta. Este o soluție legală, corectă. În sfârșit, în România, Înalta Curte pronunță și hotărâri care sunt în concordanță cu legea. Acum va trebui să vedem mandatul tradus", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mioara Văduva, avocatul agentului de poliţie din Târgu-Jiu.

Aceasta spune că, în perioada 2009-2011, bărbatul a lucrat în Germania, însă din 2015 nu a mai plecat din România. Faptele de care este acuzat ar fi fost făcute în noaptea de 20 spre 21 septembrie 2018. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au cerut instanţei să se pronunţe cu privire la punerea în executare a mandatului european de arestare emis de autorităţile din Germania pe numele agentului, cauza fiind amânată pentru 23 ianuarie, până la traducerea documentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.