Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politolog: Băsescu ar trebui să candideze la primăria Capitalei

Aktual24.ro
basescu

Din punct de vedere raţional, Traian Băsescu ar trebui să candideze la primăria Capitalei, pentru a-şi trage partidul în Consiliul Local spune politologul Andrei Ţăranu, de la SNSPA. Pe de altă parte, însă, confruntându-se cu un eşec previzibil, fostul preşedinte ar fi pus în situaţia de a da senzaţia că nu este infailibil, crede Ţăranu.

Traian Băsescu a declarat joi la B1 TV că va anunţa pe 25 aprilie dacă va candida sau nu la postul de primar al Capitalei. Andrei Ţăranu crede că raţional ar fi să candideze: "Nu ştiu dacă va candida, asta rămâne la latitudinea domniei sale. Raţional ar fi să candideze, pentru a-şi trage partidul şi pentru a reuşi ca partidul să intre în Consiliul Local şi în acest fel să aibă o anumită rezonanţă naţională".

"E foarte greu de spus dacă voturile care se duceau la PMP, pentru că cel mai probabil, chiar dacă nu va fi Traian Băsescu, PMP-ul îşi va pune un candidat, măcar de formă, adică voturile care se duc la PMP nu se duc în mod automat şi înspre PNL. Relaţia dintre cele două partide probabil este mai proastă în acest moment, decât între PMP şi PSD sau ALDE, pentru că PMP-ul şi-a asumat o condiţie de opozant foarte puternic la orice şi din acest motiv, probabil şi la PNL. Avem un vot într-un singur tur, ceea ce înseamnă că orice vot care se duce în primul tur spre orice partid rămâne acolo, nu se cuantifică şi înspre turul al doilea", a declarat, la RFI, Andrei Ţăranu.

Politologul consideră că "din punct de vedere raţional, ar trebui să candideze, pentru a-şi trage partidul în Consiliul Local şi a-i da o anumită relevanţă politică. Pe de altă parte, însă, confruntându-se cu un eşec previzibil, fostul preşedinte Băsescu ar fi pus în situaţia practic să dea senzaţia că nu este infailibil, că nu este de nebătut, ceea ce a încercat el să arate în majoritatea campaniilor electorale pe care le-a dus. În aşa fel încât are de făcut, din punctul meu de vedere, o alegere foarte grea între a candida pentru partid sau a candida pentru domnia sa ca persoană".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.