Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poloneza Agnieszka Radwanska plănuieşte o carieră profesionistă în padel

Guliver/GettyImages
tenis

Poloneza Agnieszka Radwanska, fostă nr. 2 WTA, care s-a retras din tenis în 2018, plănuieşte o carieră de jucătoare profesionistă în padel, un sport asemănător tenisului, după ce şi-a făcut recent debutul în circuitul Cupra FIP din Spania, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Radwanska, 34 ani, finalistă la Wimbledon în 2012, face pereche la padel, care combină elemente de tenis şi squash, cu conaţionala sa Marta Domachowska, o altă fostă jucătoare de tenis.

Cele două poloneze au ajuns în optimile turneului la care au debutat, iar Radwanska, cu 20 de titluri în circuitul WTA, vrea să continue experienţa din acest circuit: ''Aş vrea să mai joc în circuitul FIP, pentru că padelul este un sport care creşte în toată lumea. Partea pozitivă este că nu trebuie să plănuiesc sezonul de la început până la sfârşit. Dacă programul îmi permite, voi reveni pe teren în curând''.

Deşi este asemănător tenisului, Radwanska a explicat că adaptarea la padel nu a fost aşa de uşoară cum s-ar putea crede: ''Este un sport dinamic şi amuzant: joc cât de mult pot, chiar de două ori pe săptămână, e compatibil cu rolul meu de mamă. Este foarte dificil. Cu siguranţă la lovituri, pentru că am jucat tenis, mă ajută, voleurile nu sunt o problemă. Dar problema este că aş vrea să lovesc tare de fiecare dată şi nu pot. Padelul este un sport în care nu te poţi relaxa niciodată în timpul punctului, fiecare punct e o luptă''.

Terenurile de padel sunt înconjurate de pereţi de sticlă şi grilaje, care fac parte din suprafaţa de joc, astfel că jocul are o dinamică mai rapidă şi mingea poate zbura în toate direcţiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.