Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia a decis să redeschidă 'de probă' hotelurile, cinematografele și teatrele

romanialibera.ro
krs polonia

Polonia a decis să redeschidă hotelurile, cinematografele şi teatrele pentru o perioadă de probă începând de săptămâna viitoare, a declarat vineri premierul Mateusz Morawiecki menţionând o "stabilizare fragilă" a ratei de infectare cu noul coronavirus în ţară, relatează dpa, potrivit AGERPRES.

Opera, filarmonica, terenurile de sport în aer liber, pârtiile de schi şi piscinele se vor redeschide de asemenea din 12 februarie, a declarat ministrul Culturii, Piotr Glinski, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul Morawiecki şi alţi oficiali guvernamentali.

Hotelurile şi instituţiile culturale se vor putea redeschide la o capacitate de 50%. Măştile vor fi obligatorii.

Citește și: Răsare o bombă din Guvern: Poliția Militară va avea drepturi asupra populației civile/ Proiect al MApN

Toate facilităţile se vor redeschide pentru o perioadă de probă de două săptămâni. Deciziile ulterioare vor depinde de evoluţia situaţiei.

"Ce se va întâmpla în continuare depinde de responsabilitatea noastră", a declarat ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski.

În ultimele două săptămâni, numărul de noi infectări cu coronavirus a stagnat iar presiunea asupra sistemului de sănătate s-a redus, a spus Morawiecki.

Această "stabilizare fragilă" a permis guvernului să facă un nou pas în redeschiderea economiei, însă o ridicare a restricţiilor la nivel mai larg nu este încă posibilă, a afirmat premierul.

În consecinţă, restaurantele şi sălile de sport vor rămâne închise. Restaurantelor li se permite să funcţioneze în regim de catering.

Polonia a raportat vineri peste 6.000 de noi infecţii virale, precum şi 368 decese asociate COVID-19. Numărul total al deceselor în ţară se ridică la peste 38.700.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.