Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vameșii ucraineni au paralizat granițele României: Camioanele de Ucraina stau 720 de ore la Vama Halmeu

cozi tir uri

Timpul de așteptare pentru automarfare în Punctul de trecere a frontierei de la Halmeu, la granița cu Ucraina, este, joi după-amiaza, de 720 de minute pentru automarfare.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației anunță că, ținând cont de timpii crescuţi de aşteptare la automarfare înregistraţi pe sensul de ieşire din România către Ucraina în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, au fost intensificate discuţiile cu omologii ucraineni pentru identificarea unor soluții, astfel încât să se poată asigura o fluidizare a traficului.

Acest lucru este impus de faptul că formalitățile de control la frontieră, în România, sunt condiționate de capacitatea autorităților ucrainene de a prelua şi procesa camioane.

ITPF Sighetu Marmației precizează că, la Vama Halmeu, se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructură, fiind folosite toate arterele de control destinate automarfarelor. De asemenea, s-a suplimentat personalul care desfășoară formalitățile de control, dar, dată fiind frontiera cu un stat non UE, controlul în PTF Halmeu este multiplu, respectiv control vamal, fito-sanitar, sanitar veterinar, controlul rovinietei, precum și cel al greutății încărcăturii camioanelor, conform normelor prevăzute de lege.

„Conform legislaţiei, staționarea camioanelor este posibilă doar în afara localităților, însă, ţinând cont de numărul foarte mare de automarfare care așteaptă să iasă din România prin PTF Halmeu, coloana formată de acestea îngreunează vizibil circulația rutieră în localitățile adiacente punctului de trecere a frontierei (Halmeu, Turulung și Drăgușeni) pe DN 1C până la intersecția cu DE 58. Din acest motiv, polițiștii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu echipaje din cadrul IPJ Satu Mare și IJJ Satu Mare acţionează permanent în zonă pentru fluidizarea traficului și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice”, arată reprezemntanții ITPF Sighetru-Marmației.

Aceștia reamitesc că, de la sfârșitul săptămânii trecute, în contextul protestelor transportatorilor de marfă din Polonia și Slovacia, transportatorii de marfă ucraineni și-au reconfigurat traseul spre Ucraina, pe circuitul Ungaria - România - Ucraina. Mai mult, perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă generează o intensificare semnificativă a traficului de mărfuri.

În acest moment, prin Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu timpul de aşteptare pentru automarfare este de aproximativ 720 de minute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.