Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia a reluat căutările la sol după ce o rachetă a intrat în spaţiul său aerian. Însărcinatul cu afaceri al Rusiei, convocat la MAE de la Varșovia

atac rachete rusesti polonia

Polonia a reluat sâmbătă o operaţiune de căutare a eventualelor elemente ale unei presupuse rachete ruseşti, despre care a declarat că a încălcat spaţiul aerian al ţării vineri dimineaţă, relatează Reuters.

"Informăm că pe 30 decembrie se va efectua o căutare la sol în voievodatul Lublin pentru posibile elemente ale obiectului care a încălcat ieri spaţiul aerian polonez", a anunţat Comandamentul operaţional al armatei poloneze pe platforma X.

"Scopul căutării este de a confirma definitiv că niciun element al obiectului nu a rămas pe teritoriul polonez", a precizat armata poloneză.

Oficialii militari polonezi au declarat vineri că obiectul a părăsit spaţiul aerian al ţării după trei minute de la intrarea sa din direcţia frontierei cu Ucraina.

"Partea ucraineană şi aliaţii au confirmat iniţial înregistrările noastre radar că obiectul a părăsit teritoriul polonez", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Comandamentului operaţional.

Căutările urmau să se desfăşoare până la ora 19.00 GMT (21.00, ora României), după ce au fost întrerupte peste noapte, a adăugat el.

În jur de 480 de soldaţi ai Forţelor de Apărare Teritorială urmau să ia parte la căutări în apropierea oraşului Zamosc din sud-estul Poloniei, a precizat Comandamentul operaţional pe X.

Vineri seara, Ministerul polonez de Externe l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Rusiei, cerând explicaţii pentru încălcarea spaţiului aerian polonez de o rachetă ghidată rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.