Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia achiziționează, la un 'preț bun', un sistem de artilerie reactivă din SUA

artilerie

Mariusz Blaszczak, ministrul polonez al Apărării, a anunțat că Varșovia va semna miercuri un acord în valoare de 414 milioane de dolari pentru achiziționarea din Statele Unite a sistemului de artilerie reactivă HIMARS, urmând ca Polonia să primească 20 de lansatoare mobile de rachete, scrie Mediafax.

Polonia achiziționează acest sistem la un "preț bun", a declarat duminică Blaszczak, adăugând că lansatoarele și echipamentele conexe urmează să fie livrat până în anul 2023, informează agenția de știri The Associated Press.

Sistemul de rachete de artilerie cu înaltă mobilitate (M142 HIMARS) este fabricat de compania americană Lockheed Martin și a fost achiziționat și de România.

Citește și: Scandalul pe buget se mută în Parlament: 'Deficitul este mai mare decât cel anunţat' / 'Bugetul catastofă marca Dragnea' / 'Un fake'

În cadrul programului de înzestrare cu sistemul HIMARS, România a solicitat SUA achiziţia a 54 de instalaţii de lansare şi elemente auxiliare pentru dotarea a trei batalioane, costul total al programului fiind de circa 1,5 miliarde de dolari cu TVA.

Oficialii de la Varșovia au indicat că Polonia intenționează să achiziționeze noi echipamente militare în condițiile temerilor privind intensificarea activităților militare ale Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.