Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia compară situația actuală cu foametea provocată de Stalin: 'Aceste metode de război total se află de mult timp în arsenalul rusesc'

dw.com
Mateusz Morawiecki

Rusia atacă infrastructura vitală a Ucrainei în încercarea de a distruge țara, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki, sâmbătă, în timpul unei vizite la Kiev, potrivit CNN.

În comentariile făcute la Summitul Internațional al Securității Alimentare desfășurat în capitala Ucrainei, Morawiecki a declarat că Rusia și-a „supraestimat propriul potențial militar și știe deja că victoria pe câmpul de luptă ar putea să nu fie realizabilă. Prin urmare, Moscova caută alte metode pentru a rupe Ucraina. În loc să lupte cu soldații, Rusia aduce moartea, foametea și hipotermia civililor".

Premierul polonez a comparat situația actuală cu foametea provocată de dictatorul Stalin.

„Aceste metode de război total se află de mult timp în arsenalul rusesc. Rusia luptă pentru a reconstrui un imperiu și știe că un imperiu este construit pe oase și cadavre de oameni nevinovați. Exact ca acum 90 de ani, în timpul Holodomorului", a declarat Morawiecki, în a 90-a zi de comemorare a victimelor Holodomorului, o foamete din epoca sovietică care a ucis milioane de oameni în timpul iernii din 1932-1933.

Comentariile lui Morawiecki vin nu doar în contextul în care lumea se confruntă cu o criză alimentară globală, agravată de războiul Rusiei, ci și în condițiile în care mulți ucraineni sunt privați de încălzire, apă și electricitate din cauza loviturilor rusești asupra infrastructurii civile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.