Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia devine țara favorită a SUA, din Europa: cum au luat fața României, în 2 momente cruciale

AP
Polonia

Trupe americane vor fi "probabil" transferate din Germania în Polonia, a declarat miercuri preşedintele american, Donald Trump, primindu-l la Casa Albă pe omologul său polonez, Andrzej Duda, fără să ofere detalii în legătură cu numărul acestora, relatează AFP.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 80: Vă spune Dănuța cum vă ard toți la vot!

Astfel, Polonia devine țara favorită a SUA din Europa. În 2019, președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu președintele SUA, Donald Trump și a cerut eliminarea vizelor pentru români, dar acest proiect nu s-a materializat. La scurt timp, președintele Poloniei a mers la Washington și, în conferință comună cu Donald Trump, a primit ridicarea vizelor pentru cetățenii polonezi. 

Polonezii "ne-au întrebat dacă vom trimite suplimentar soldaţi. Probabil vom pleca din Germania în Polonia", a spus liderul administraţiei de la Washington în faţa jurnaliştilor.

"Ne vom reduce forţele din Germania. Unele vor reveni acasă, altele vor merge în alte locuri, iar Polonia va fi unul din locurile acestea din Europa", a adăugat el.

Preşedintele Statelor Unite, care de multă vreme reproşează Berlinului că nu contribuie suficient la cheltuielile militare ale NATO, a anunţat săptămâna trecută că doreşte să reducă semnificativ numărul soldaţilor americani staţionaţi în Germania, de la 52.000 la 25.000.

După acest anunţ, speculaţiile se concentrează asupra mutării unora dintre ei în Polonia, Varşovia solicitând cu insistenţă creşterea ajutorului militar american.

Aflat în grădina Casei Albe, şeful statului polonez a declarat miercuri că "nu îndrăzneşte să îi spună preşedintelui american unde să-şi trimită soldaţii", dar a subliniat că i-a cerut acestuia "să nu retragă trupele americane din Europa" pentru a putea păstra securitatea continentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.