Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia și Olanda fac o televiziune anti-Rusia

televiziune

Polonia va coopera cu Olanda pentru a crea un canal de televiziune în limba rusă, în încercarea de a combate propaganda Moscovei, informează marţi site-ul polonez The News. 

Ministrul polonez de externe Grzegorz Schetyna a declarat că scopul principal al proiectului este de a combate propaganda rusă la nivel european. 

"Acest lucru va fi ceva ce va impune informaţia reală şi corectă în locul unui limbaj de propagandă şi agresiune", a subliniat Schetyna. 

Proiectul va funcţiona alături de un portofoliu media - TV, canale de informare, portaluri internet şi posturi de radio - care funcţionează deja în Europa. 

Potrivit lui Schetyna, canalul ar urma să fie pe deplin funcţional într-un an şi se va adresa mai ales ruşilor şi minorităţilor vorbitoare de limbă rusă din ţările est-europene. 

De asemenea potrivit ministrului polonez de externe, Varşovia va găzdui o conferinţă a donatorilor în septembrie pentru a strânge fonduri, iar Haga ulterior o altă reuniune pe această temă. 

Fiind un proiect polono-olandez, el este prezentat la Bruxelles de Schetyna împreună cu omologul său olandez Bert Koenders. Cele două ţări se bazează de asemenea pe implicarea altor state membre ale UE, notează thenews.pl. 

Pe de altă parte, EuObserver îl citează marţi pe ministrul olandez de externe Bert Koenders afirmând luni la Bruxelles că proiectul va oferi "media şi social media de limbă rusă instrumentele necesare pentru a lucra pe baza unei informări obiective... cu prezentarea unor puncte de vedere diferite". 

Potrivit lui Koenders citat de EuObserver, iniţiativa a primit "un sprijin larg" când cei doi miniştri de externe au prezentat-o la reuniunea miniştrilor de externe ai UE luni la Bruxelles. 

Acest proiect sau "agenţie de presă", după cum notează EUObserver, s-a născut în urma unui studiu finanţat de Olanda şi realizat de institutul din Bruxelles Fondul European pentru Democraţie (European Endowment for Democracy - EED). O sursă din EED a descris proiectul drept "o fabrică de conţinut" şi "un fel de BBC european" - radioteleviziunea publică britanică. 

Olanda a comandat studiul EED după doborârea zborului MH17 având la bord sute de cetăţeni olandezi, în iulie anul trecut deasupra estului Ucrainei controlat de separatiştii proruşi.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.