Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia își fortifică granița de est - Un batalion de tancuri a fost desfășurat la frontiera cu Belarus

foreignpolicy.com
tancuri abrams

Guvernul polonez a desfășurat un batalion de tancuri în satul Czartajew de lângă granița cu Belarus, a informat Ministerul polonez al Apărării pe 12 noiembrie.

„Suntem conștienți de amenințări, a declarat ministrul polonez al apărării, Mariusz Błaszczak. „Suntem perfect conștienți că conducătorii Kremlinului au început războiul pentru că vor să reconstruiască Imperiul Rus... Prin urmare, pentru a preveni atacarea patriei noastre, intarim Armata...Infiintam noi unitati militare. Acest batalion de tancuri de aici în Siemiatycze [Czartajew] va fi echipat cu tancuri K2”.

Ministrul Błaszczak s-a întâlnit cu soldați în satul Czartajew pentru a sărbători desfășurarea Diviziei de Infanterie a Legiunii 1 a armatei poloneze la Siemiatycze.

Formarea Primei Infanterie a început în septembrie 2022 și va include în cele din urmă 12 unități militare. Ministerul polonez al Apărării se așteaptă ca peste 30.000 de soldați din noua divizie să fie echipați cu tancuri K2, tancuri Abram, obuziere K9 și multe altele.

Potrivit raportului Ministerului, „cea mai importantă sarcină a Diviziei 1 Infanterie Legiunile este de a întări apărarea zidului estic al țării”.

În timp ce Polonia a fost unul dintre cei mai mari susținători ai Ucrainei și un partener cheie de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei din februarie 2022, tensiunile au crescut între cele două țări în ultimele luni.

O dispută privind exporturile de cereale a apărut în septembrie, după ce Polonia, împreună cu Slovacia și Ungaria, au anunțat că își vor pune în aplicare propriile interdicții asupra importurilor de cereale din Ucraina, în ciuda deciziei Comisiei Europene de a pune capăt embargoului pe 15 septembrie.

Comisia a impus în luna mai o interdicție a vânzărilor anumitor produse agricole ucrainene în cinci țări UE care se învecinează cu Ucraina.

La începutul acestei săptămâni, președintele ucrainean a subliniat „parteneriatul dintre Ucraina și Polonia „ne face pe amândoi și întreaga noastră Europă mai puternice”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.