Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia insistă - Polonia are planuri de anexare a Vestului Ucrainei/ Presupusul urmaș al lui Putin vorbește de o `confiscare a teritoriilor ucrainene din vest`

Eastbook
Ucraina Vest Est

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a declarat marți că Polonia se îndreaptă spre a ocupa teritoriile din vestul Ucrainei, relatează Interfax.

„De asemenea, așa-zișii parteneri occidentali ai regimului de la Kiev nu se opun să profite de situația actuală pentru propriile lor interese egoiste și au planuri speciale pentru pământurile ucrainene (...) Aparent, Polonia trece deja la acțiuni de confiscare a teritoriilor ucrainene din vest”, a declarat Patrușev, la o întâlnire privind securitatea națională ce a avut loc în regiunea Volga a Rusiei.

„O confirmare vie a acestui lucru a fost vizita la Kiev a președintelui polonez [Andrzej] Duda, precum și declarațiile sale conform cărora granița polono-ucraineană va înceta în curând să mai existe”, a spus Patrușev.

La începutul lunii mai, Duda a propus un nou acord de prietenie între Polonia și Ucraina, afirmând că granița dintre cele două țări ar trebui să unească, nu să divizeze.

Patrușev, considerat ideologul Kremlinului și succesorul potențial al președintelui Vladimir Putin, a mai declarat că „o serie de state lucrează activ deja la dezmembrarea sa (a Ucrainei)”.

Unii dintre cei mai importanți oficiali ruși promovează teorii ale conspirației

Aceasta nu este prima oară când oficiali de rang înalt de la Moscova promovează o teorie a conspirației apărută prima dată în presa poloneză și potrivit căreia statele din vestul Ucrainei pregătesc de fapt divizarea țării.

La sfârșitul lunii aprilie Serghei Narîșkin, șeful spionajului rusesc, a oferit o nouă variație a teoriei, afirmând că de fapt Polonia și Statele Unite se pregătesc să împartă Ucraina, nu Varșovia și Budapesta.

Narîșkin a citat „rapoarte de informații încă nepublicate” despre care afirma că arată planurile SUA și ale Poloniei de a restaura controlul Varșoviei asupra vestului Ucrainei.

O parte din teritoriile care acum intră în componența Ucrainei au făcut parte în trecut din Polonia, cel mai recent între cele două războaie mondiale.

Vestul Ucrainei, inclusiv orașul Liov, a fost anexat Uniunii Sovietice la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.