Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia va beneficia de 411 milioane euro de la UE pentru reconstrucţia reţelei feroviare de la Lodz

Agerpres
cale ferata sine

O sumă de 411 milioane de euro din Fondul de Coeziune va fi investită în renovarea nodului feroviar Lodz, al treilea cel mai mare oraş din Polonia şi totodată un important centru economic, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

Lodz are două gări principale, Lodz Fabryczna şi Lodz Kaliska, care în prezent nu au o legătură directă între ele. Acest lucru reprezintă un obstacol major în dezvoltarea transportului în regiune şi îngreunează viaţa locuitorilor din acest oraş.

Fondul de Coeziune va finanţa construcţia unei conexiuni subterane între cele două gări principale, precum şi spre gara de la Lodz Zabieniec, în vestul oraşului. Proiectul cuprinde, de asemenea, construcţia a două staţii, Lodz Zielona şi Lodz Ogrodowa.

"Locuitorii oraşului Lodz vor putea în curând să traverseze mai rapid oraşul şi vor beneficia de cele mai bune conexiuni inter-regionale, graţie unui sistem de transport eficient şi respectuos cu mediul", a subliniat comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu.

În perioada 2007-2013, Uniunea Europeană a investit deja 242 milioane de euro în reconstrucţia nodului feroviar de la Lodz precum şi în renovarea gărilor de la Fabryczna şi Widzew. Proiectul actual ar urma să se finalizeze în luna ianuarie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.