Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia vrea să-i taxeze pe refugiații ucraineni: măsuri aspre anunțate de Varșovia

refugiati

Legea privind asistența acordată refugiaților din Ucraina o să fie actualizată în Polonia. Se vor face modificări pentru adaptarea legii la realitățile moderne, transmit autoritățile de la Varșovia.

Adjunctul Ministerului Afacerilor Interne din Polonia, Pavel Schaefernaker, a făcut acest anunț, într-un interviu acordat RMF24, relatează Unian. El a menționat că Ministerul de Interne și Administrație vrea să schimbe norma de nouă luni și să permită o prelungire "automată" a perioadei de ședere în Polonia.

"Când am creat legea privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei la începutul lunii martie, nu știam până la sfârșit cât de mare o să fie grupul de oameni la noi, cât de mult va lucra un grup mare de oameni cu noi. La urma urmei, refugiații înșiși au spus că nu au venit aici pentru mult timp", a subliniat Schäfernacker.

Totodată, ministerul intenționează să introducă din ianuarie 2023 o taxă pentru șederea refugiaților în spațiile colective de cazare. Acestea includ diferite tipuri de centre, pensiuni, case de oaspeți și așa mai departe.

Se menționează că, începând cu noul an, cei care se pot întreține pe ei înșiși și familia lor vor trebui să-și acopere jumătate din cheltuielile de trai. Pentru început, va trebui să plătească timp de trei luni. Dacă, după această perioadă, oamenii nu își găsesc de lucru și nu pot închiria locuințe și vor părăsi centrul, vor trebui să plătească 100% din aceste cheltuieli.

Guvernul polonez dorește, de asemenea, să înghețe asigurările sociale pentru persoanele care nu se află zilnic în Polonia.

"Ne dorim ca beneficiile să fie primite de oameni care trăiesc cu adevărat aici, muncesc și funcționează în societatea noastră. Dacă o astfel de persoană părăsește țara noastră și se întoarce după un timp, atunci procedura departamentului relevant va afla dacă a fost într-adevăr în Polonia pentru o perioadă mai lungă de timp sau în acest moment centrul vieții sale este de fapt în Ucraina", a adăugat Schäfernacker.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.