Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii au intervenit la 51 de evenimente zilnic; cele mai multe misiuni - în contextul pandemiei (bilanţ 2021)

incendiu pompieri

Pompierii militari şi voluntari braşoveni au intervenit, anul trecut, în medie, la 51 de evenimente pe zi, în total la peste 18.000 de evenimente, cele mai multe misiuni fiind efectuate în contextul pandemiei de COVID-19, reiese din raportul de Evaluare a activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, potrivit Agerpres.

Conform raportului ISU Braşov publicat miercurim cele mai multe misiuni ale pompierilor din au fost în contextul pandemiei: de transporturi (de vaccinuri, personal de vaccinare şi persoane) - 1.305 şi de verificare a concentraţiei de oxigen în secţiile ATI - 2.014, precum şi acţiuni de decontaminare a tehnicii şi personalului.

"În contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, cu ocazia desfăşurării activităţilor de control specifice au fost verificate şi măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei COVID -19. Aceste verificări au fost desfăşurate inclusiv pe timpul nopţii şi în toate weekend-urile, atât în regim propriu sau în echipaje mixte cu IPJ şi IJJ", se arată în documentul ISU Braşov.

Citește și: Cum s-a SCUZAT `ȘEFU`` și `BOSSU``Claudiu Manda în fața anchetatorilor DNA

În 2021, pompierii braşoveni au avut 12.613 cazuri asistate de SMURD.

Ei au intervenit la peste 900 de accidente pe căile de transport, majoritatea, 894, la accidente rutiere, şi în nouă cazuri la evenimente feroviare.

De asemenea, 4.105 intervenţii au fost în colaborare cu gărzile civile şi pompierii voluntari, din care peste 500 au fost incendii şi incendii de vegetaţie şi deşeuri şi alte aproape 500 de asistenţă a persoanelor.

Totodată, au fost înregistrate 428 acţiuni de asigurare/supraveghere a zonelor afectate, din care şase explozii, şi peste 800 de acţiuni preventive şi de informare la instituţii, operatori economici, populaţie.

Pe linie de avizare/autorizare, în perioada analizată, totalul cererilor privind emiterea de avize, autorizaţii de securitate la incendiu şi protecţie civilă şi acorduri a fost de 820, se arată în raportul citat.

Prin aplicaţia RO-Alert au fost transmise în total un număr de 837 mesaje către diferite zone din judeţ, cele mai multe - 805 fiind pentru semnalarea prezenţei unor animale sălbatice în zone populate, şase pentru comunicarea de informaţii în contextul pandemiei SARS-Cov2 (introducerea carantinei în localitatea Sânpetru, depăşirea incidenţei la nivelul anumitor UAT) şi 26 pentru fenomene meteorologice periculoase imediate.

"De asemenea, inspectoratul nostru a participat la misiunea internaţională de sprijin pentru stingerea devastatoarelor incendii de vegetaţie şi de pădure ce au afectat mai multe zone din Grecia, în luna august, ca urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, cu număr de zece subofiţeri şi o autospecială destinată stingerii incendiilor de pădure, care au intervenit în insula Evia", se mai arată în raportul de activitate al ISU Braşov pentru 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.