Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii au salvat în prima jumătate a anului peste 10.000 de persoane şi au stins aproape 12.000 de incendii

Facebook
masini pompieri

În primele şase luni ale anului, pompierii militari au salvat peste 10.000 de persoane aflate în dificultate şi au intervenit pentru localizarea şi lichidarea a 11.880 de incendii, transmite Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), potrivit Agerpres.

În perioada de referinţă (1 ianuarie - 30 iunie), acţiunile pompierilor au însumat, la nivel naţional, aproximativ 260.000 de intervenţii în situaţii de urgenţă, salvatorii intervenind zilnic pentru gestionarea a 1.430 de situaţii de urgenţă.

Conform IGSU, din totalul misiunilor derulate, peste 210.000 au fost cazuri SMURD, în urma cărora mai bine de 214.000 persoane au beneficiat de prim ajutor şi asistenţă medicală de urgenţă.

În această perioadă, răspunsul la urgenţele medicale a fost asigurat prin intermediul celor aproape 600 de echipaje SMURD, dintre care 329 echipaje încadrate de pompieri paramedici, 43 de unităţi de terapie intensivă mobilă (dintre care 11 specializate în tratament nou născuţi), 71 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, 12 motociclete SMURD, precum şi 120 autospeciale pentru descarcerare.

De asemenea, echipajele operative au intervenit pentru localizarea şi lichidarea a 11.880 de incendii, în peste 1.200 de cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, precum şi în alte 36.521 de misiuni de protejare a comunităţilor.

Pe linie preventivă, în primul semestru al anului 2023, inspectorii de prevenire au desfăşurat acţiuni de control la 20.440 de obiective din toate judeţele ţării şi municipiul Bucureşti. Neregulile identificate în teren au fost sancţionate cu 10.210 amenzi în valoare de peste 51 milioane lei, precum şi cu 66.950 de avertismente.

La nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, în cele şase luni, au fost desfăşurate 19.455 de activităţi de instruire şi informare preventivă, la care au luat aproape 250.000 de persoane. În cadrul acestor acţiuni, participanţii au fost informaţi asupra măsurilor de prevenire şi comportamentului pe care să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.