Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii de la Colectiv TĂVĂLIȚI de procurorul DNA - N-au făcut nicio verificare privind transformarea halei din secție vulcanizare mocasini în club

BN breaking news justitie

Procurorul DNA amintește pe scurt acuzațiile și probele prin care sunt incriminați cei doi pompieri de la ISU care au fost prezenți de mai multe ori la clubu înainte de producerea tragediei.

Este vorba despre foștii angajați ISU Antonina Radu și George Matei.

Astfel magistratul explică în fața judecătorului că cei doi sunt acuzați de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și uzurpare de calități oficiale.

Citește și: Dosarul Colectiv la FINAL! - Se ascultă ultimele pledoarii, ale pompierilor şi procurorului, iar cazul intră ÎN PRONUNŢARE

Nu au făcut nimic din ce erau obligați de lege

„Cei doi s-au deplasat pe platforma pionierul dar nu au constatat existența SC colectiv pe acea platformă. S-a constatat că ei nu au menționat acel control nici în proces verbal și nu și-au anunțat nici superiori.

Erau obligați de lege să înregistreze fiecare control efectuat și totodată să își anunțe superiorii. Astfel și-au încălcat

Urmările faptelor lor sunt de aproape 30.000 de lei suma intervenției ISU și aproximativ 60.000 de lei profitul obținut de clubul Colectiv”, explică magistratul anticorupție.

Cei doi, spune procurorul, „cu știință au îndeplinit acte în materia ISU, dar care nu le intrau în atribuții. Au făcut planul de evacuare și șapte fișe de instructaj pentru Colectiv”.

„Au fost predate lui Gancea, aspect cunoscut și de Mincu. Ei trebuiau să constate că societatea Colectiv lucrează fără autorizație. Era obligația lor de serviciu.

Organele de control, așa cum erau considerați cei doi, trebuiau să aplice contravenții și sancțiuni față de clubul Colectiv. Potrivit legii de la acea vreme ei aveau obligația de sistare a funcționării clubului”, a mai arătat magistratul de la DNA.

De la hală vulcanizare mocasini la hala morții

Acest club era de fapt o hală, o hală de fabrică. Martorul Vulpe a spus că inițial acea locație unde a avut loc spectacolul a fost o secție de vulcanizare mocasini, apoi tipografie iar la final bar club și discotecă.

Acest martor se ocupa de serviciul administrativ. Rezultă că SC Colectiv a schimbat destinația acestui spațiu. Ofițerii ISU trebuiau să verifice acest aspect și să îi întrebe pe cei de la Colectiv dacă dețin autorizație ISU urmare schimbării destinației.

Totodată trebuiau să ia toate măsurile în raport de această schimbare și era obligatoriu anunțarea superiorilor.

Toți martorii acuzării spun că cei doi inculpați trebuiau să constate toate aceste deficiențe de la ISU. În schimb cei doi inculpați au vorbit doar cu cei doi patroni, Mincu și Gancea.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.