Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii din cadrul ISU Bacău au aplicat zeci de sancţiuni şi au închis un local, în urma controalelor la unităţile de alimentaţie publică

obiectivbr.ro
politist-politia-romana

Pompierii din cadrul ISU Bacău au aplicat zeci de sancţiuni şi au închis un local, în urma controalelor efectuate la unităţile de alimentaţie publică din judeţ.

"În urma controalelor au fost aplicate 32 avertismente şi 4 amenzi în cuantum de 58.500 lei. (...) Totodată, a fost resigilat un obiectiv cu destinaţia turism şi alimentaţie publică, ca urmare a finalizări lucrărilor de implementare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Ema Tereş.

Potrivit sursei citate, pompierii au aplicat acestei unităţi măsura complementară de oprire a funcţionării ori utilizării, la începutul lunii ianuarie, în urma executării unui control tematic de specialitate, pe timpul căruia au fost constatate încălcări grave ale legii.

Printre deficienţele constatate se numără punerea în funcţiune a construcţiilor fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, reducerea dimensiunilor căilor de evacuare şi neasigurarea funcţionării la parametrii proiectaţi a iluminatului de securitate pentru marcarea căilor de evacuare.

Totodată s-a constatat că nu este respectată capacitatea maximă de utilizatori prevăzută în autorizaţia de securitate la incendiu sau în autorizaţia de funcţionare emisă de autoritatea publică locală.

O altă neregulă constatată de pompieri este nerespectarea cerinţelor care au stat la baza emiterii autorizaţiei de securitate la incendiu.

De asemenea, nu erau asigurate condiţiile de evacuare a utilizatorilor sau unităţile nu erau dotate cu mijloace de apărare împotriva incendiilor.

În unele situaţii nu existau sau nu funcţionau instalaţiile de detecţie avertizare şi alarmare a instalaţiilor de stingere sau a instalaţiilor de iluminat de siguranţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.