Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii intervin la incendiul de la depozitul de mase plastice din Ploiești cu o autospecială de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară

incendiu pompieri

O autospecială de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN) se deplasează în zona incendiului izbucnit, duminică, la un depozit de mase plastice din municipiul Ploieşti, informează Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, la locul intervenţiei se deplasează echipajul CBRN din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă de la Ciolpani, care va verifica dacă există emisii de substanţe periculoase în atmosferă.

Reprezentanţii ISU Prahova au anunţat că incendiul, izbucnit într-un depozit al firmei Urban ICIM, a fost localizat şi nu mai există pericol de extindere. Flăcările au distrus zeci de utilaje, dar şi o mare cantitate de materiale, de la mase plastice şi cauciucuri, până la deşeuri de hârtie.

Conform aceleiaşi surse, incendiul a fost anunţat la 112 de paznicul depozitului. Flăcările au cuprins iniţial mase plastice şi utilaje, în interiorul unei hale şi în afara ei, pe o suprafaţă totală de aproximativ 300 de metri pătraţi, ulterior extinzându-se pe aproape 8.000 de metri pătraţi.

Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului cu şapte autospeciale cu apă şi spumă.

Şi autorităţile de mediu au început verificările în cazul incendiului de la Ploieşti.

Prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, a declarat pentru AGERPRES că la faţa locului au ajuns echipe ale Gărzii de Mediu şi ale Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.