Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii militari din Vâlcea verifică unităţile şcolare fără autorizaţie de siguranţă la incendiu

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Toate unităţile şcolare din Vâlcea care au fost modernizate sau reabilitate în ultimii ani, dar nu au autorizaţie de siguranţă la incendiu vor fi verificate în perioada imediat următoare de către pompieri, a anunţat, vineri, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, lt. colonel Dan Pascaru, potrivit agerpres.ro.

El a precizat că măsura a fost dispusă după incendiul de acum aproape două săptămâni de la o grădiniţă din comuna Fărureşti, în urma căruia s-a constatat că imobilul respectiv a fost dat în folosinţă fără a fi solicitată autorizarea din partea ISU.

Citește și: Liviu Dragnea atacă 'maimuțoii și măscăricii' din UE: Ni s-a spus să facem cu mâna la conducta cu petrol, că așa trebuie să fie integrarea .

"Sunt 54 de unităţi şcolare care trebuie să aibă autorizaţie de siguranţă la incendiu. Dintre acestea, 30 deţin autorizaţie iar 24 sunt doar avizate. În perioada următoare se va efectua un control la toate cele 24 de unităţi de învăţământ, să vedem care este motivul pentru care, până la ora actuală, nu s-a obţinut autorizaţia. Poate nu au terminat lucrările sau poate au terminat lucrările şi nu au întocmit documentaţia necesară. (...) Funcţionarea fără autorizaţie se face însă pe propria răspundere, suportând bineînţeles şi consecinţele legale", a afirmat inspectorul-şef al ISU Vâlcea.

La începutul acestei luni, acoperişul unei clădiri din comuna Făureşti, în care funcţionează o grădiniţă, biblioteca locală, un dispensar şi două încăperi sociale pentru situaţii de urgenţă, a ars în întregime în urma unui incendiu izbucnit la coşul de fum al centralei termice, neizolat corespunzător. În urma cercetărilor făcute pentru stabilirea cauzelor incendiului, pompierii au constatat că imobilul a fost modernizat în urmă cu câţiva ani, fără ca autorităţile să solicite cel puţin avizarea împotriva incendiilor, motiv pentru care primăria din localitate a fost sancţionată cu o amendă de 1.000 de lei iar conducerea unităţii şcolare, cu 100 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.