Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii NU au reuşit să cerceteze COMPLET blocul care a luat foc în Londra. Locul este nesigur

AFP
incendiu, londra

Pompierii nu au reuşit încă să pătrundă peste tot în blocul de 24 de etaje care a ars miercuri la Londra pentru că nu pot circula decât pe axa verticală centrală a imobilului, părţile laterale nefiind considerate sigure, a declarat joi şefa pompierilor londonezi, Dany Cotton. Aceasta a adăugat că în turn se mai află "un număr necunoscut" de cadavre, relatează Reuters şi DPA, potrivit agerpres.

Autorităţile au confirmat moartea a 12 oameni în incendiul declanşat din motive încă necunoscute în blocul de locuinţe sociale construit în 1974, cunoscut ca Grenfell Tower. Alte câteva zeci de persoane au fost rănite.

Trump este luat peste picior în Australia. Înregistrarea face deliciul presei internaţionale - VIDEO

Bilanţul oficial al morţilor rămâne 12 şi, "în mod tragic, nu ne mai aşteptăm să găsim niciun supravieţuitor. La cât de sever a fost incendiul ar fi un miracol absolut să mai fi rămas cineva în viaţă", a declarat Cotton pe postul Sky News.

Şefa pompierilor londonezi nu a putut estima numărul persoanelor care ar fi putut rămâne captive în ruinele blocului, care are 120 de apartamente şi unde ar fi locuit între 400 şi 600 de oameni. Ea a precizat că şaizeci de pompieri şi opt maşini au rămas la faţa locului. Dar "o parte din structurile interne ale clădirii nu sunt considerate sigure în acest moment, în afară de zona axei centrale, aşa încât pompierii au putut urca în cursul nopţii până la ultimul etaj şi au efectuat o scurtă cercetare preliminară de la uşile" apartamentelor.

"Nu am reuşit să efectuăm căutări comprehensive şi până când clădirea nu va fi declarată sigură nu vreau să risc securitatea pompierilor mei", a adăugat Dany Cotton, citată de ITV. Ea a explicat că imobilul urmează să fie examinat joi de ingineri de structură şi specialişti în salvări urbane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.