Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii portughezi au reuşit să izoleze două incendii care au devastat 3.000 de hectare de vegetație

www.cnn.com
incendiu California

Pompierii portughezi au reuşit luni să izoleze două incendii de pădure şi de tufişuri care făceau ravagii de mai multe zile în centrul ţării, plasat în aşa-numita "stare de contingenţă" din cauza riscului de incendii ca urmare a temperaturilor caniculare, informează AFP.

Cel mai mare incendiu, care a izbucnit joi în comuna Ourem şi a dus la mobilizarea a 600 de pompieri, a fost izolat în această dimineaţă după ce a devastat aproximativ 3.000 de hectare de vegetaţie, a indicat pentru AFP un responsabil din cadrul protecţiei civile.

Flăcările au distrus două case şi mai multe structuri agricole, iar opt persoane au fost uşor rănite, dintre care şapte pompieri şi un jandarm, potrivit Agerpres.

Echipele de salvare au acordat, de asemenea, asistenţă unui număr de 35 de persoane, majoritatea locuitori afectaţi de fum, a precizat comandantul Pedro Araujo.

Incendiul izbucnit vineri în comuna vecină Pombal a fost, de asemenea, izolat luni dimineaţă, însă peste 300 de pompieri acţionează în continuare pentru a preveni reactivarea acestuia, a precizat responsabilul.

Niciun alt focar major nu a fost raportat până acum pe site-ul protecţiei civile. Acest răgaz ar putea fi însă de scurtă durată, deoarece Portugalia a fost lovită de joi de temperaturi caniculare, care se aşteaptă să crească în zilele următoare.

În condiţiile în care temperaturile au ajuns deja la 44 de grade Celsius în unele locuri în acest weekend, alerta galbenă emisă luni de institutul meteorologic portughez va deveni portocalie marţi şi miercuri, temperaturile urmând să depăşească din nou 40 de grade Celsius.

De asemenea, în cea mai mare parte a ţării se vor înregistra şi "nopţi tropicale", cu temperaturi minime de peste 20 de grade Celsius.

În aşteptarea unor condiţii meteorologice deosebit de propice incendiilor rurale, guvernul portughez a decretat "starea de contingenţă" între luni şi vineri, pentru a creşte gradul de mobilizare a serviciilor de urgenţă.

De asemenea, Lisabona a cerut Uniunii Europene activarea mecanismului său de protecţie civilă, obţinând duminică trimiterea a două bombardiere cu apă staţionate în Spania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.