Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta atacă pe toată lumea

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, într-o intervenție la postul România TV, că opoziția este formată doar din „holograme” și „marionete” și că Traian Băsescu este singurul adversar adevărat al PSD, deși este, prin natura sa, „un om necinstit”. Atacurile furibunde ale lui Ponta vin chiar în ziua în care zvonuri despre o eventuală remaniere guvernamentală, și chiar o schimbare a sa din funcție, au circulat frenetic. Ponta a replicat la toate aceste zvonuri cu laude despre succesul Guvernului pe care îl conduce.

Întrebat de ce la Congresul PSD a afirmat că Traian Băsescu este singurul adversar al social-democraților, Victor Ponta a spus că fostul președinte ar face o audiență mult mai mare la o emisiune TV decât orice alt lider liberal.

„Sunt conştient că din punct de vedere politic avem un adversar puternic. Ceilalţi sunt aşa, fantome. (...) Alţii aşteaptă să-i aducă altcineva la guvernare. Deocamdată eu nu văd decât un singur adversar puternic. (...) Nu e vina mea că în opoziție sunt numai holograme, (...) niște marionete. (...) Domnul Băsescu, prin natura domniei sale, e un om necinstit care a făcut mult rău României. Dar asta nu înseamnă să nu constat că atunci când are ceva de spus oamenii îl aud şi când vorbesc liderii opoziţiei nici nu ştiu cine sunt. (...) Oamenii întotdeauna preferă stăpânul, nu marioneta.”, a spus Ponta.

Chestionat despre declarația președintelui Klaus Iohannis, care a declarat că speră ca bugetul „să nu fie rezultatul unor calcule electoraliste”, Ponta a spus că afirmațiile șefului statului sunt cât se poate de corecte.

„Cred că dacă apare vreo supărare pe scena politică e destul de clar că atât PSD cât şi partidele stau la guvernare stau mai bine decât PNL. (...) Eu oricum nu mai candidez, deci nu am interese electoraliste. (...) Domnul Iohannis mă și laudă peste tot unde merge în străinătate.”, a afirmat șeful Guvernului.

Acesta a ținut să precizeze că politica actualului Guvern este politica USL și este una de succes. Cât despre o posibilă remaniere guvernamentală, Ponta a negat zvonurile că s-ar face presiuni asupra sa în acest sens.

„Nu am simțit o asemenea presiune, dimpotrivă. Nu e vorba de presiune, e vorba de o relație normală între un Guvern și partidele care susțin acest Guvern. (...) Nu e nimeni bătut în cuie în scaun. Sunt lucruri pe care le stabilim în partid şi atât timp cât guvernul e performant lucrurile sunt absolut în regulă. Plănuim să o facem tot timpul evaluarea”,  a afirmat Victor Ponta, care a precizat că din partea coaliției de guvernare a auzit doar „vorbe bune” la adresa Executivului.

Sursa foto: bucurestifm.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.