Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, atacat la plagiat de șeful PMP: Hai dottore!/ Te-a învățat bine șeful tău. Scoate casca din ureche

Subiectul doctoratului plagiat al lui Victor Ponta (Pro România) a fost atacat de Dacian Cioloș (USR-PLUS) și Eugen Tomac (PMP) în cadrul dezbaterii electorale de la Digi24. Candidații la alegerile parlamentare au dezbătut tema educației.

Vezi și: Cercetare internă a PMP: PSD e pe primul loc, USR 'fură' o felie mare din scorul PNL (surse)

Dacian Cioloș a fost primul candidat din studio care a pus o întrebare unui contracandidat pe tema Educației, alegându-l pe Victor Ponta: “Cum am putea să eliminăm impostura din acordarea titlurilor de doctor, cum vedeți reformarea și recredibilizarea sistemului de învățământ universitar și mai ales a celui de doctorate, și care este părerea dvs ce sancțiuni ar trebui pentru plagiatele dovedite?”.

Victor Ponta: „V-ați supărat că v-am prins cu arsu din 2016. Îl luăm pe primarul din Brașov care a declarat că are școală și n-a făcut-o. Îl luăm pe Vlad Voiculescu căpitan la 15 ani. Îl luăm pe ministrul dvs din 2016. Întâi a fost dl Curaj. I-ați dat ordin să-mi facă acel dosar de plagiat. Dl Curaj a preferat să demisioneze. L-ați adus pe Mircea Dumitru și el fiind colaborat al Securității, a fost de acord. Am făcut facultate”.

Ulterior, și Eugen Tomac a ales acest subiect pentru întrebarea adresată liderului Pro România: “Considerați că plagiatul este o vulnerabilitate? Există o soluție pentru a combate această problemă serioasă?”.

Victor Ponta: „Cu turnători la Securitate cum a fost și ministrul dl Cioloș, cum e și tatăl tău, Băsescu, nu se poate reforma nimic. Eu am fost la școală, la Facultatea de Drept, mi-am susținut examenele”.

Eugen Tomac: „Hai dottore!”

Victor Ponta: „Te-a învățat bine șeful tău. Scoate casca din ureche”.

Eugen Tomac: „Consider că este o vulnerabilitate serioasă plagiatul pentru sistemul de învățământ, mediul academic. Copiii de astăzi au nevoie de modele. Mă așteptam de la dl Ponta un răspuns ca de la un fost prim-ministru, care trebuie să recunoască că a plagiat, că a renunțat la titlul de doctor și că recomandă tuturor ca pe viitor să nu facă ceea ce a făcut domnia sa”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.