Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta avertizat: Te joci cu focul!

alarma alarm

Avertisment dur pentru premierul Victor Ponta. I se transmite să nu se mai laude cu tot felul de cifre pentru că realitatea ar fi un cruntă: Deficitul balanței comerciale a crescut cu 15%!

Avertizarea vine din partea prim-vicepreşedintelui PNL Cătălin Predoiu (prezumtiv premier din partea PNL). Într-un scurt comentariu remis STIRIPESURSE.RO, Predoiu susţine că cifrele stau mult mai prost decât se laudă premierul din vacanţa din Caraibe:

Vezi şi: Ponta, primul mesaj dupa intoarcerea din vacanta

"Exporturile României în primul semestru au ajuns la 27 de miliarde de euro. Prilej pentru turistul din Miami și Caraibe să se laude cu o creștere de 5,9%. Ce “uită” să ne spună Ponta este că importurile au avut o creștere abruptă la 30,3 miliarde de euro. Deficitul balanței comerciale a crescut, așadar, cu 15% față de perioada similară a anului trecut.

Se confirmă îngrijorările: creșterea economică începe să se bazeze pe consum din import. Cu alte cuvinte, Victor Ponta și guvernul lui tocmai încep să pună focul în pădure. În aceste condiții, adoptarea Codului fiscal fără măsuri de acompaniere (reforma companiilor de stat, reforma colectării și reforma administrației), însă dublată de cheltuieli neproductive, duce la un deznodământ binecunoscut, pe care l-am trăit recent, în 2008: deficite bugetare imense și sărăcie.", susţine Cătălin Predoiu în comentariul remis redacţiei.

Citeşte şi: Ponta nu mai e prim ministru

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.