Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta cere conducerii ACL să prezinte scuze public

ponta_pupitru_guvern

Premierul Victor Ponta îi multumeste directorului Fundatiei Konrad Adenauer România, Sven-Joachim Irmer, pentru sprijinul acordat presedintelui IICCMER, Radu Preda, si cere ACL sa prezinte public scuze pentru acuzatiile aduse, informeaza un comunicat al Guvernului remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, prim-ministrul Victor Ponta a primit miercuri un raspuns din partea directorului Fundatiei Konrad Adenauer România, Sven-Joachim Irmer, în care acesta îsi reitereaza 'sprijinul si aprecierea cu privire la activitatea d-lui conferentiar doctor Radu Preda în functia de presedinte executiv al IICCMER'.
'Reamintim ca, în urma cu doua zile, am transmis o scrisoare catre conducerea Fundatiei, în care solicitam un punct de vedere, în urma acuzatiilor venite din partea conducerii ACL, care acuzau politizarea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si îl acuzau pe domnul Radu Preda de simpatii politice. Multumind conducerii Fundatiei Konrad Adenauer România pentru precizarile formulate, domnul Victor Ponta cere public conducerii ACL sa prezinte public scuze cu privire la acuzatiile nefondate si jignitoare aduse conducerii actuale a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului', se mai arata în acelasi comunicat.
'Am luat act cu surprindere de pozitia Aliantei Crestin-Liberale (ACL), formatiune compusa din doua partide politice - PDL si PNL - membre ale PPE, beneficiare ale sprijinului dumneavoastra, referitoare la domnul Radu Preda, presedintele IICCMER: 'Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, aflat în subordinea directa a primului ministru, a intrat în martie anul acesta pe mâna unui pesedist, Radu Preda, care a blocat seria de investigatii începuta anul trecut si a caror rezultate se vad în justitie (cazurile Visinescu si Ficior). Tacerea si indiferenta au luat locul actiunilor în justitie pentru aducerea în fata judecatorilor a celor vinovati de crimele comunismului. Amendam totodata aici indiferenta si lipsa de implicare a acestei institutii în 'cazul Andrei Ursu'. Dezinteresul si proasta gestionare a 'cazului Andrei Ursu' de catre guvernul Ponta au facut ca un om sa treaca prin supliciul unei greve a foamei de 17 zile'', arata premierul în scrisoarea transmisa luni Fundatiei Konrad Adenauer.
Ponta îi solicita lui Irmer sa îsi prezinte pozitia fata de numirea si activitatea lui Preda în fruntea IICCMER. 'Daca nu îl mai considerati potrivit, o sa-i solicit domnului Radu Preda sa se retraga din fruntea IICCMER, pentru ca numele sau sa nu mai fie folosit în scop electoral de catre ACL', afirma premierul în scrisoare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.