Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta este de părere că Guvernul nu ar fi luat multe dintre măsurile altor state - 'Stăm în izolare dar cu frica de ANAF sau debitori'

Preşedintele Pro România, Victor Ponta a vorbit vineri seara la RTV despre ultimele măsuri ale Guvernului şi este de părere că acestea nu sunt suficiente şi nu ar acoperi nevoia oamenilor pentru siguranţa în cazul în care s-ar anunţa măsuri de izolare totală.

Mai precis acesta afirmă că ar fi bună o măsură de restricţie de circulaţie şi de izolare la domiciliu a populaţiei dar ea nu poate fi luată fără a asigura populaţia că în perioada de măsură restrictivă utilităţile, statul şi creditorul nu va acţiona asupra sa.

"Când ajungem la acel tip de izolare. Azi dimineață a apărut în presă un document cu măsuri copiate din Franța, Italia. Prima reacție a fost ca ar fi un fake news. Apoi ca e un draft. Eu cred ca trebuia deja luată această decizie. Şi sigur nu peste noapte. Trebuie spus, gen peste 24 de ore.

Tot acolo cred că ajungem . Poate fi luni, poate fi marți. Eu cred că atunci când se va lua decizia să stăm toţi în case... trebuie să fie deja adoptate de către guvern următoarele măsuri. Noi toți stăm acasă dar cât stăm acasă nu îmi taie nimeni gazele sau curentul ca nu le-am plătit, nu îmi calculează, nu îmi ia banca casa pentru ca nu am plătit rata", explică acesta.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU .

"Oricum deja efectele economice sunt mai rele decât cele din 2010. Haideți sa nu lăsăm economia să moară și apoi  să încercăm să o înviem. Haideți să ținem economia în viata în aceste condiții speciale. Trebuie sa aplicam măsurile luate deja de alte tari pe care noi nu le+am luat", a mai afirmat Ponta.

Despre firmele mici Ponta spune că Guvernul nu ar fi anunţat măsuri concrete de susţinere.

"Firmele cu activitate blocată trebuie să plătească taxele. Tot în aceasta săptămână, sau lună, firmele și omenii au de plătit ratele la bancă. Toate ţările lovite puternic au spus ca nu se taie nimic la nimeni. Curent sau gaze. În Romania nu s-au aluat aceste decizii. Asta înseamnă că stăm în izolare dar cu frica de ANAF sau debitori iar când vom ieși din izolare vom constata ca am distrus tot ce înseamnă economie.

Guvernul a luat măsuri doar faţă de firme mari. Hai că iți plătesc eu salariile. Asta nu se aplica pentru firmele mici, Cîţu nu a dat înapoi tva-ul si nu a plătit concediile medicale de anul  trecut. Asta înseamnă moartea firmelor mici pe care nu le mai înviem după izolare", a mai afirmat Victor Ponta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.