Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta îl taxează pe Băsescu în problema refugiaţilor

ponta basescu

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în contextul situației create de refugiații veniți în Europa din Africa și Orientul Mijlociu, că România este pregătită, dar a luat și "toate măsurile necesare" de securitate la granițe.

"O să avem o discuție în cadrul CSAT, am discutat și cu președintele. Ministrul de Interne, vicepremierul, este cel care elaborează toate documentele și la final vă anunțăm. Nu stăm cu mâinile în sân, suntem pregătiți, însă important este ca deciziile și comunicarea să le facem coordonat. Dacă o să avem CSAT și ne prezintă vicepremierul, ministrul de Interne, documentele și le aprobăm, atunci vă comunicăm", a spus Ponta, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

Întrebat ce măsuri de securitate s-au dispus la graniță în acest context, premierul a răspuns că s-au luat "toate măsurile necesare".  "Nu vreau să stârnim vreo panică pe undeva, nu e cazul de așa ceva, suntem pregătiți", a adăugat prim-ministrul.

Ponta a ţinut să-l taxeze şi pe Traian Băsescu, după ce fostul preşedinte a declarat că România nu ar trebui să primească refugiaţi. "România este o ţară model de convieţuire paşnică între confesiuni. Daca avem câte un nebun care vrea să arunce ţara în aer, avem legi, avem instituţii care îi pot răcori pe cei cu creierii încinşi. Unii politicieni, din populism, fac declaraţii aberante, să nu primim musulmani că sunt terorişti, să închidem graniţele. Dar când românii au mers în Europa? Declaraţiile populiste, demagogice, de la politicieni pe care nu îi mai băgaţi în seamă şi se bagă singuri în seamă, trebuie să le calmăm", a mai declarat premierul.

Vezi AICI declaraţiile lui Traian Băsescu despre refugiaţi!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.