Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, in febra acordurilor politice

ponta semneaza

Premierul Victor Ponta pare sa fi intrat in febra acordurilor. Aflat cu ocazia Zilei Culturii Nationale la un eveniment organizat la Academia Romana premierul a propus un acord politic pentru o strategie pe termen lung pentru Cultura.

Inspirat de acordul incheiat la cererea presedintelui Klaus Iohannis pentru finantarea Apararii, premierul a mai cerut la inceputul saptamanii un acord si pe domeniul Transporturilor, iar acum isi doreste un astfel de acord si pentru Cultura care sa asigure continuarea strategiei pe acest domeniu indiferent de schimbarile guvernamentale.

"Dacă anul 2015 a debutat printr-un acord politic referitor, sigur, la o componentă fundamentală, la apărarea noastră ca ţară (...), vom continua acest lucru prin acorduri legate de infrastructură, de educaţie, de sănătate. Însă aş vrea să folosesc acest moment special pentru a-mi exprima convingerea că România are nevoie şi de un acord politic pentru o strategie pe termen lung legată de cultură. Cum sprijinim din punct de vedere executiv, legislativ acest domeniu fundamental pentru orice fel de ţară. Şi, mai ales, cum facem să nu schimbăm această strategie odată cu fiecare schimbare de ministru, de Guvern, de Parlament, de preşedinte. Cred că este un obiectiv fundamental, care poate fi atins cu sprijinul şi cu implicarea celor prezenţi astăzi aici, sub cupola Academiei naţionale", a afirmat Victor Ponta.

"Aş vrea să vă rog pe toţi cei care aţi trăit viaţa pentru cultură, pentru educaţie, pentru păstrarea valorilor naţionale să folosiţi acest moment pentru a impune celor care în mod inevitabil, temporar, reprezintă puterea politică un acord, o strategie pe termen mediu şi lung", a mai spus premierul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.