Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta le cere lui Oprea şi Arafat să îmbunătăţească relaţia ISU-STS

ponta

Premierul Victor Ponta le-a cerut vicepremierului Gabriel Oprea si secretarului de stat Raed Arafat ca, pâna la 1 martie, sa îmbunatateasca procedurile de colaborare dintre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) si Sistemul Unic 112, aratând ca aceste doua sisteme nu reusesc sa se coordoneze

"Vreau sa-i multumesc domnului vicepremier Dragnea, celorlalti, vicepremierului Oprea, ministrilor care s-au implicat pentru ca, în perioada de intemperii, lucrurile sa fie pastrate sub control, însa avem în continuare probleme; aici, domnul Arafat, domnul vicepriministru, trebuie clar sa lucreze la îmbunatatirea procedurilor de colaborare, e foarte clar ca ISU, într-o parte, Sistemul 112, în partea cealalta, se pare ca nu reusesc - am vazut si astazi probleme de coordonare - si, pâna la 1 martie, vreau sa avem procedurile îmbunatatite si refacute în asa fel încât sa fim mai bine coordonati si mai bine pregatiti în situatiile urmatoare", a spus Ponta în sedinta de guvern.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dobrogea" Constanta a fost solicitat sa intervina, miercuri, în jurul orei 9.00, în ajutorul celor doi barbati care, din cauza cetii, se ratacisera pe un câmp, singurele detalii date de cei doi fiind ca se afla în apropierea unui stâlp de electricitate. 

Primarul comunei Corbu, Marian Galbinaşu, spunea ca cei doi s-au ratacit pe un câmp aflat la limita dintre localitaţile Sacele şi Corbu, dar, din cauza vizibilitaţii foarte scazute, nu şi-au putut da sama unde sunt si au sunat la 112, dar singurul reper pe care l-au putut furniza a fost numarul de identificare al unui stâlp de electricitate. 

La rândul lor, reprezentantii ISU Constanta afirmau ca ISU a apelat la STS pentru a furniza coordonate despre zona în care s-ar afla cele doua persoane.

Purtatorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea, declara ca operatorul ISU care a preluat apelul de la cele doua persoane a gresit procedura, astfel ca dupa 25 de minute ISU a revenit la STS pentru localizare. 

"Operatorul ISU care a preluat cazul a gresit procedura. Din acest motiv, dupa 25 de minute ISU a revenit la STS pentru a fi ajutati. Aceeasi informatie furnizata din nou a fost utila, iar ISU se afla în drum spre cei cautati", afirma Adrian Fulea, precizând ca localizarea celor doua persoane s-a facut odata cu primirea apelului la numarul 112. 

Duminica seara, premierul Ponta a anuntat, dupa sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii în care presedintele Traian Basescu a precizat ca nu se impune sa schimbe conducerea Serviciului de telecomunicatii Speciale (STS) pentru interventia în accidentul aviatic din Muntii Apuseni, ca USL va initia un proiect de lege prin care STS va trece la Ministerul de Interne, condus în prezent, ca interimar, de vicepremierul Gabriel Oprea, si în coordonarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta, condus de secretarul de stat Raed Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.