Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta: 'PNL bate record după record în ce privește tupeul cu care îi mint pe oameni'

ponta

Premierul Victor Ponta susţine că devine "din ce în ce mai clar" că "actualul PNL/PDL bate record după record în ceea ce priveşte tupeul cu care îi minte pe oameni", referindu-se la faptul că liberalii, după ce au votat legea care prevede că nu se mai fac alegeri parţiale, au făcut plângere penală contra Guvernului că nu organizează alegeri parţiale.

Vezi şi: Răsturnare de situaţie! PSD contraatacă dur în problema urmăririi penale a lui Ponta

"Devine din ce în ce mai clar că actualul PNL/PDL bate record după record în ce priveşte tupeul cu care îi minte pe oameni! (citiţi explicaţiile logice şi de bun simţ date de deputata Gabriela Podaşcă - vicepreşedinta Comisiei pentru Legile Electorale). Mai simplu - ca şi la Codul Fiscal întâi votează ceva şi pe urmă spun la televizor exact invers", a scris Ponta duminică pe Facebook. 

Potrivit premierului, liberalii mai întâi votează în unanimitate noile legi electorale (alegeri locale şi parlamentare) prin care se reglementează clar că se aleg pe listă preşedinţii de consilii judeţene şi parlamentarii, iar pentru locurile vacante nu se mai fac alegeri parţiale, legile anterioare fiind abrogate, apoi preşedintele Iohannis promulgă imediat legile şi situaţia juridică este "foarte clară", după care PNL ("care a iniţiat şi votat legile") face plângeri penale contra Guvernului de ce nu organizează alegeri parţiale. În final, începe "atacul public cu injurii şi insulte la adresa procurorilor care nu execută ordinele PNL", a completat Ponta. 

"Normal că procurorii le resping plângerile peneliştilor tocmai în baza legilor elaborate şi votate de penelişti! (...) PNL/PDL contează pe faptul că tupeul şi minţitul în faţa oamenilor va funcţiona în continuare! Păcat", a mai scris premierul. 

Deputatul PSD Gabriela Podaşcă a declarat că, potrivit noii legi a alegerilor parlamentare şi legii pentru alegerea administraţiei publice locale, nu mai pot fi organizate scrutine parţiale pentru mandatele rămase vacante, iar PNL "se face că uită" ce acte normative a votat în Parlament.

Vezi şi: PNL, solicitare către CSM: Faceţi curăţenie în propria casă

Potrivit unui comunicat de presă, Gabriela Podaşcă, vicepreşedinte al Comisiei pentru elaborarea legilor electorale, susţine că, potrivit noii legi a alegerilor parlamentare şi legii pentru alegerea administraţiei publice locale, nu mai pot fi organizate alegeri parţiale pentru mandatele rămase vacante. 

"După ce s-au răzgândit în privinţa Codului fiscal, liberalii se fac acum că uită ce au votat la Legea pentru alegerile parlamentare şi la Legea pentru alegerea administraţiei publice locale. Aceste legi au fost elaborate în cadrul unei comisii comune, din care PNL nu doar că a făcut parte, dar a cărei preşedinţie i-a şi revenit. Fie liberalii au uitat ce au votat, fie încearcă în mod deliberat să manipuleze opinia publică. În ce priveşte alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat, noua lege stipulează revenirea la votul pe listă. De asemenea, legea prevede că mandatele vacante de parlamentari sunt ocupate de supleanţi, adică de următorii candidaţii înscrişi pe liste şi care nu au fost aleşi", a explicat Podaşcă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.