Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta s-a revoltat, DNA s-a executat

ponta kovesi

Joi, 28 mai, premierul Victor Ponta a condamnat actele de agresiune fizică comise duminică asupra unor activişti ai societăţii civile care se documentau asupra unor lucrări de hidroamelioraţii de pe Râul Alb în judeţul Hunedoara şi a cerut instituţiilor abilitate să întreprindă toate măsurile necesare pentru identificarea, prinderea şi tragerea la răspundere a agresorilor.

Vineri, 29 mai, procurorii DNA au şi acţionat în zonă, efectuând 9 percheziţii. Acţiunile procurorilor anticorupţie de vineri dimineaţa, din Bucureşti, Hunedoara, Mureş şi Cluj, au legătură tocmai cu problema care l-a revoltat pe premier. Potrivit unor surse judiciare, printre instituţiile vizate se află Agenţia de Protecţie a Mediului Hunedoara, Administraţia Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului şi Direcția Bazinelor Mureș. Procurorii anchetează contruirea unei hidrocentrale, adică exact faptele despre care se documentau activiştii de mediu agresaţi.

Vezi şi: VIDEO SOCANT. Înregistrarea ATACULUI împotriva ecologiștilor care protestau împotriva Romsilva

Două persoane au fost transportate la spitalul din oraşul Haţeg în urma unui conflict izbucnit duminică după-amiază, în localitatea hunedoreană Coroieşti, comuna Sălaşu de Sus, între un grup de militanţi pentru protecţia mediului şi reprezentanţii unei firme care intenţionează să construiască o microhidrocentrală în zonă.

Potrivit primelor cercetări ale Poliţiei Haţeg, incidentul s-a declanşat după ce un bărbat de 40 de ani, din Haţeg, s-a deplasat duminică împreună cu patru membri ai unei organizaţii neguvernamentale de mediu în localitatea Coroieşti, pentru a se documenta cu privire la construirea microhidrocentralei de acolo.

În sat, militanţii de mediu s-au întâlnit cu reprezentantul firmei care doreşte să realizeze investiţia, un bărbat de 48 de ani ce era însoţit şi acesta de mai multe persoane.

''Între grupul din care făceau parte reprezentanţii ONG-ului şi bărbatul în vârstă de 48 de ani, reprezentantul societăţii comerciale din Deva care intenţionează să construiască microhidrocentrala, (...) a avut loc un conflict, în urma căruia bărbatul în vârstă de 48 de ani şi un activist de mediu au suferit vătămări corporale, fiind transportaţi la Spitalul Orăşenesc Haţeg, pentru acordarea de îngrijiri medicale", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, subcomisar Bogdan Niţu, potrivit Agerpres.

Cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, care au întocmit un dosar penal şi continuă cercetările în vederea stabilirii circumstanţelor exacte în care s-a produs acest incident şi pentru luarea măsurilor legale care se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.