Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta spune 'ADEVĂRUL' despre plecarea sa de la Guvern: 'A fost planul doamnei Kovesi de a-și păstra funcția'

Inquam Photos / George Calin
Victor Ponta

Fostul premier a vorbit despre dosarele care i s-au făcut pe parcursul anilor, dar și despre încercările procurorului "Portocală" de a "fabrica dovezi", accentuând legătura care există cu Laura Codruța Kovesi. Procurorului șef al DNA urma să i se termine mandatul în 2016, iar, pentru a fi renumită în funcție, Ponta susține că el trebuia să fie înlăturat.

"Dosarele mele au fost făcute pentru ca Laura Codruța Kovesi sa fie numita din nou în funcție la DNA, în 2016", a afirmat fostul premier.

Citește și: Ponta face acuzații INCENDIARE la adresa DNA: 'O să vă aduc oameni care au fost scoși din arest și cărora li s-a spus să scrie ceva de Ponta ca să scape'

Ponta a explicat că el a plecat din funcție exact la momentul potrivit pentru ca această numire să se întâmple, urmând "dezastrul Guvernului Cioloș".

"Se falsifică probe, se fac dosare politice. Dosarele mele au fost făcute pentru ca în 2016, Guvernul să facă această numire. Atât de multe dosare, pentru o singură numire, parcă nu merita. De aceea, i-aș spune domnului Iohannis că mai bine rămâneam până în 2016. A fost planul doamnei Kovesi de a-și păstra funcția în 2016, care avea nevoie de un nou mandat. În continuare cred că domnul Iohannis nu a sunat-o pe Kovesi și i-a spus să-mi facă un dosar. Dar a fost invers. Kovesi l-a sunat și i-a zis lui Iohannis că Ponta are o problemă. Și Iohannis s-a bucurat, într-un fel", a declarat Victor Ponta la România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.