Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Populația din Sudan lovită de foamete în plin sezon al secerișului: Recolta din acest an a țării nu poate hrăni nici jumătate din populație

savedarfur.org
sudan

Aproape şapte milioane de persoane din Sudanul de Sud vor fi sub riscul de insecuritate alimentară acută la apogeul perioadei dintre recolte, între mai şi iulie, au atras atenţia vineri trei agenţii ale ONU, potrivit AFP, potrivit agerpres.ro.

Citeste si O copie a dosarul Tel Drum, în care este cercetat Liviu Dragnea, a fost trimisă Secției pentru Magistrati - Anunțul făcut de Nistor Călin

Deja circa 30.000 de persoane se confruntă cu o insecuritate alimentară extremă în statele Jonglei şi Lakes, în estul şi centrul Sudanului de Sud, au precizat într-un raport comun Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), Fondul ONU pentru Copii (UNICEF) şi Programul Alimentar Mondial (PAM).

Fără ajutor extern, acest număr ar putea creşte la 260.000 de persoane, au atenţionat cele trei agenţii.

"Previziunile sunt alarmate", a spus reprezentantul FAO pentru Sudanul de Sud, Pierre Vauthier.

Aproximativ 860.000 de copii sub vârsta de cinci ani sunt deja într-o situaţie de malnutriţie gravă, conform raportului.

Insecuritatea alimentară din această ţară est-africană lovită de sărăcie este cauzată de conflictul în desfăşurare, care afectează capacitatea familiilor de a avea culturi agricole, diminuează şeptelurile şi duce la strămutări de persoane, conform celor trei agenţii.

În plus, seceta, inundaţiile, bolile plantelor şi pesta au redus producţia agricolă.

Producţia locală de cereale va acoperi doar 52% din nevoile de cereale ale ţării în acest an, comparativ cu 61% în 2018, conform raportului.

Fondată în 2011, Sudanul de Sud este cea mai tânără ţară din lume. În 2013, o separare între preşedintele Salva Kiir şi fostul său adjunct Riek Machar a declanşat un război civil care a dus la zeci de mii de morţi şi la strămutarea a 2,5 milioane de persoane.

Părţile implicate în război au semnat un acord de pace în septembrie 2018, care rezistă în continuare, deşi armistiţiul a fost deja încălcat de diferite grupări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.